Indkalder til coronapressemøde i aften

Onsdag klokken 18 er der pressemøde med status på corona. Her deltager både sundheds- og kulturministeren.

Der er onsdag klokken 18 pressemøde om den aktuelle status på covid-19. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Her vil blandt andre sundhedsminister Magnus Heunicke (S) deltage. Derudover vil også kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum og Sundhedsstyrelsens ditto, Søren Brostrøm, deltage.

Pressemødet kommer oven på et møde i Folketingets Epidemiudvalg, der starter klokken 15.15. Her skal der tages stilling til restriktionerne i samfundet, der står til at udløbe snart.

Epidemikommissionen, der rådgiver regeringen og Folketinget, har anbefalet, at restriktionerne lempes på flere områder.

Blandt andet lægges der op til, at biografer, koncertsteder, teatre og kulturhuse kan genåbne i et vist omfang. Det vil imidlertid være med krav om coronapas, mundbind og deltagerbegrænsning.

Omvendt er det anbefalingen, at nattelivet fortsat skal være lukket. Og at serveringssteder fortsat skal stoppe for udskænkning af alkohol klokken 22 og lukke klokken 23.

Om kommissionens anbefalinger følges, er en politisk beslutning, der træffes af Folketingets Epidemiudvalg. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagde tirsdag til TV 2, at regeringen lægger op til at følge eksperternes indstilling.

Regeringen vil følge anbefalinger

Regeringen har tænkt sig at følge indstillingerne fra epidemikommissionen, og dermed tyder meget altså på, at dele af kulturlivet kan genåbne fra søndag.

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag middag.

- Vi har tænkt os at følge indstillingerne, og vi er fuldt ud opmærksom på, at det er svært for store dele af dansk kunst- og kulturliv at have de her restriktioner, som har været gældende i en periode. Og det håber vi på opbakning fra Folketinget til.

Hvad undrer du dig over?