Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

Hvis du oplever, at dit kæledyr bliver skræmt nytårsaften, er der her en række gode råd til, hvad du kan gøre for at mindske stress hos dyret.

Artiklen er oprindeligt udgivet i december 2018, men opdateret i december 2021.

Når nytårskrudtet brager løs nytårsaften, er det et smukt syn på nattehimlen, men de høje brag og de mange lysglimt betyder også, at mange kæledyr bliver skræmt fra vid og sans.

Hos Dyrenes Beskyttelse har man en række gode råd til, hvad man som dyreejer kan gøre på selve aftenen, hvis man ikke i løbet af året har vænnet dyret til lydene og lysene – især hvis det er en førstegangsoplevelse for ens dyr.

quote Det kan være en rigtig voldsom oplevelse for et dyr.

Jens Jokumsen, familiedyrechef hos Dyrenes Beskyttelse

- Det kan være en rigtig voldsom oplevelse for et dyr. Dyreejerne forstår jo godt, hvorfor der er brag og bulder - men det gør dyrene jo ikke. De tror, der sker en katastrofe, siger Jens Jokumsen, der er familiedyrechef hos Dyrenes Beskyttelse.

- Det er så sjældent, de oplever fyrværkeri, fordi det som regel kun sker én gang om året, for de kan ikke huske det fra sidst. Og selvom en hund ikke har reageret på fyrværkeri det ene år, så betyder det ikke bare, at den altid vil være ligeglad, for jo ældre den bliver, kan den begynde at reagere på det. Men det går over igen, men det kan være voldsomme reaktioner, mens det står på, siger han.

Kæledyr som hunde, katte og kaniner:

Hvis hund og kat gemmer sig et trygt sted nytårsaften, skal man bare lade dem gøre det, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Hvis hund og kat gemmer sig et trygt sted nytårsaften, skal man bare lade dem gøre det, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Foto: Shutterstock - Iris

Heste:

Gå ikke fra dyret

Og så har Jens Jokumsen en opfordring til alle kæledyrsejere: Lad dem aldrig være alene hjemme nytårsaften.

- Det skal man aldrig gøre, for man ved aldrig, hvordan de reagerer. Så det er vigtigt, at man er hos sine dyr og ser, hvordan de reagerer. Man skal være der for dem, når det er allerværst, så forlad dem heller ikke, når det nye år ringer ind ved midnat.
Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lasse kopi 8(2)

playDesperat mor inden jul - frygter at der ikke er penge til børnenes gaver

MEtte og vaskekælder

playEfter Mette F.-bemærkning: Vi tog til Mjølnerparken for at finde ud af, om vaskekælderen er utryg

Thomas Lindegaard

Først droppede Thomas fløden i kaffen - nu er fryseren også slukket

næsager asbest

playBorgmester efterlyser konsekvenser efter asbestfund på legeplads – vil gennemgå alle byggeprojekter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere