Beredskabet er klar til nytårsaften: Her er rådene ALLE bør kende

Nytåret er lige om hjørnet, og hos Hovedstadens Beredskab er man klar til at træde til, hvis uheldet skulle opstå, når krudtet fyres af.

BAANG!!!!

For mange hænger fejringen af nytåret sammen med raketter, romerlys og heksehyl. En hyggelig tradition, der dog kræver omtanke, hvis man vil undgå skader og brande.

- Vi ser desværre hvert år fyrværkeriskader på både børn og voksne. Sikkerhedsbriller er et must, når man affyrer eller kigger på fyrværkeri, siger Tim Ole Simonsen, operationschef i Hovedstadens Beredskab.

- Alt for mange skader sker, fordi man ikke anvender fyrværkeriet, som er korrekt, derudover er det en god ide at undlade af være affyringsmester, hvis man er beruset, tilføjer han.

For at undgå ulykker og skader har beredskabet derfor formuleret en række gode råd, som alle bør følge.

Gode råd til nytårsaften

Her kan du se, hvor lang sikkerhedsafstanden skal være fra forskellige typer beboelse, når du fyrer krudt af.
Her kan du se, hvor lang sikkerhedsafstanden skal være fra forskellige typer beboelse, når du fyrer krudt af.
Foto: Hovedstadens Beredskab

Containerbrande

Nytåret betyder ofte også en del mindre brande i containere, affald og afskudt fyrværkeri. Risikoen for at en mindre brand breder sig og antænder bygninger og biler er stor, derfor bør man sikre sig mod brand omkring nytår.

- Omkring nytår slukker vi en del mindre brande. Det er ærgerligt, at nogen forbinder fejring af nytår med antændelse af bål mv.

- Vi ser også at nogen, måske i et misforstået forsøg på at rydde op, samler afskudte fyrværkeribatterier i bål på gaden – det må man gerne lade være med, siger Tim Ole Simonsen.

Gode råd

Ekstra mandskab og køretøjer

Hovedstadens Beredskab forventer et roligt nytår, men ruster sig, så man er klar hvis der opstår ulykker og brande. Både på alarmcentralen, på stationerne og i den operative ledelse er der indsat ekstra mandskab og køretøjer.

- Nytårsdøgnet er normalt vores travleste tid på året. Selv om vores oplevelse er, at fejringen foregår mere afdæmpet end før i tiden, opstår der mange hændelser, der kræver vores indsats, siger operationschef Tim Ole Simonsen.

- Min erfaring er at vejret spiller en afgørende rolle for om vi får travlt. Er det klart og tørt, vil mange gerne ud og skyde det indkøbte fyrværkeri af.

- Vi opjusterer vores beredskab, dels fordi vi forventer at få travlt, og dels fordi vores muligheder for at indkalde ekstra mandskab ved større hændelser den nat er begrænset, da vores medarbejdere jo som alle andre fejrer nytår.”

Hvad kan du selv gøre?

Opstår der behov for akut hjælp, skal man som altid kontakte alarmcentralen 112, så sørger beredskabet for, at den korrekte hjælp kommer frem, afslutter operationschef Tim Ole Simonsen.

Sidste år bragte vi historien om en ung mand fra Gentofte, der har fået respekt for kraftigt fyrværkeri. Se mere i indslaget nedenfor:

Mads fra Gentofte har fået respekt for kraftigt fyrværkeri

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere