Børns tegninger skal øge vejarbejderes sikkerhed

Alt for mange bilister blæser højt og flot på de mennesker, der udfører arbejde langs og på vejene - og udsætter dem dermed for stor fare

Det kan være livsfarligt, når regionens vejarbejdere trækker i arbejdstøjet og går i gang. På trods af både blink og advarselsskilte, viser tal fra Vejdirektoratet, at der fortsat sker mange ulykker i vejbanen. I kampagnen ’’Pas på min far’’ skal skilte med børnetegninger huske bilisterne på, at passe godt på folkene i de orange veste.

Og ude på vejene hersker ustrygheden. For bilerne drøner forbi de strækninger, hvor der er afspærret til vejarbejde. Og det gør hverdagen utryg for de folk der arbejder i vejkanten. En af dem er Jan Melau, der er Formand for maskinholdet i Colas.

- Det sidder jo på rygraden. Man er blevet god til at høre hvornår der kommer nogen med høj fart, hvor man virkelig skal passe på. Men det er svært at vurdere. Jeg er bl.a. ramt to gange af et sidespejl, fordi bilerne kører så tæt på, forklarer han.

De seneste tal fra vejdirektoratet viser, at der i 2016 var 240 ulykker ved arbejdsområder, hvoraf 54 af dem var personskader.

Pas på min far

Sammen med 3F er Asfaltindustrien gået ind i kampen for at øge trygheden for regionens vejarbejdere. Kampagnen startede allerede tilbage i år 2000, men ifølge Formand for Asfaltindustrien Hans Oluf Krog, så der er igen behov for at huske de travle bilister på, hvor vigtigt det er, at de viser hensyn.

- Vi håber meget at vi en gang for alle får nedsat trafikken væsentligt og skabt en bedre adfærd blandt trafikanter. Ideen med børnetegningerne er at minde folk om, at mange jo har en familie eller et barn, de gerne skal hjem til, siger han.

Sammen med en øget fartkontrol, vil bilister i hele landet møde skilte, der opfordrer chaufførerne til at passe ekstra godt på mændene i de orange veste.

Kør ordentligt og tal pænt 

Det er ikke kun farten, der er fokus på i den nye kampagne. Udover at vejarbejderne i forvejen har et farligt job, så er de plaget af en stigende trafikvrede fra travle bilister, der gerne vil hurtigt frem.

-Af en eller anden grund er folk altid 5 minutter for sent på den. Og hvis vi så sænker dem en smule, så får vi fingeren eller bliver råbt ad. Eller også stopper de helt op, og kommer ud og skælder os ud, fortæller Jan Melau, Formand for maskinholdet i Colas.

Hans Oluf Krog, der er Formand i Asfaltindustrien håber, at de med kampagnen kan hjælpe folk til at bevare roen bag rattet.

- Det nytter ikke noget som helst at man hidser sig op. Vejarbejde skal jo laves for at de kan komme frem i god fart næste dag. Kør ordentligt og tal pænt.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere