5.000 frivillige skal holde Tour de France i gang: Sådan bliver du en del af festen

Når Tour de France kommer til Danmark til sommer, kan du blive en del af folkefesten som frivillig.

Det bliver et stykke dansk cykelhistorie, når verdens største cykelløb, Tour de France, til sommer kommer til at suse gennem landets gader og stræder.

Begivenheden forventes at blive en gul folkefest uden lige, og her får de frivillige en ganske særlig rolle.

I alt skal 5.000 frivillige være med til at holde festlighederne på benene, når Tour-feltet lægger vejen forbi Danmark - herunder København, Roskilde og Lejre.

Det oplyser Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S i en pressemeddelelse sendt til TV 2 Lorry. 

Til den danske Tour-start kommer der til at være to helt overordnede typer af frivillige: Tour de France-officials og såkaldte byfrivillige.

Tour de France-officials skal stå langs ruten og hjælpe med at guide borgere og besøgende langs etaperne, men også varsle rytterne, så de kører den rigtige vej. De byfrivillige skal hjælpe med at skabe folkefesten lokalt ude i kommunerne.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen).

Tour de France i Danmark

Tilmelding godt fra start 

Og det er altså opgaver, der bliver vigtige for, at arrangementet kan løbe rundt, siger Ida Bigum Nielsen, der er direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S., i pressemeddelelsen.

- En så stor begivenhed skaber ikke sig selv. De 5.000 frivillige (på landsplan, red.) bliver vigtige for den danske Tour-start – og samtidig får de en unik oplevelse.

- Kommunerne er godt i gang med at rekruttere frivillige til sommerens gule folkefest, men det er også stadig muligt at nå at melde sig til, hvis nogen kunne have lyst til det, siger hun.

Og man må i den grad sige, at rekrutteringen af frivillige til sommerens cykelfest er kommet godt fra start.

Lejre Kommune oplyser til TV 2 Lorry, at man allerede har rekrutteret de 54 Tour de France-officials og de 15 værter, som man skal bruge. 

Også i Roskilde er man kommet godt fra start, her har man nemlig også lukket for tilmeldingen til de såkaldte Tour de France-officials.

Dog er der fortsat mulighed for at blive publikumsguide i Roskilde, hvor man har rekrutteret cirka 100 af 150 byfrivillige.

Ligeledes er det fortsat muligt at blive frivillig i København - både i forbindelse med holdpræsentationen den 29. juni samt i dagene omkring prologen den 1. juli, hvortil man søger 650 trafik- og byfrivillige.

I faktaboksene nedenfor kan du blive klogere på, hvordan du søger om at blive frivillig i Roskilde, Lejre og København.

Sådan bliver du frivillig i Roskilde

Sådan bliver du frivillig i Lejre

Sådan bliver du frivillig i København