Ny stor bypark på vej til København

Parken kommer størrelsesmæssigt til at ligge et sted mellem HC Ørstedsparken og Kongens Have.

Her er det et billede af Ørstedsparken i indre København. Foto: David Leth Williams / scanpix

Hvis du går og savner grønne parkarealer i København, så kan du godt begynde at glæde dig.

I Københavns Kommunes budget for 2018 er der nemlig blevet sat penge af til screening, foranalyse og grundkøb af en ny bypark, som vil blive placeret i Nordhavn. 

Læs også Budget på plads: Fokus på skoler, børnepasning og ældre

Selve den præcise afgrænsning er ikke på plads endnu. Men størrelsesmæssigt kommer parken til at ligge et sted mellem de nuværende byparker HC Ørstedsparken og Kongens Have. 

Projektet forventes at blive sat i gang i år med de første bevillinger og forundersøgelser, og i 2020 forventes det, at parken kan tages i brug.

Læs også Oprydning: Sommerskrald flyder i Kongens Have

Mærkesag for SF

Parken var en af SF's prioriteringer i budgetforhandlingerne, der blev afsluttet i denne uge, og spørger man partiets spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, Sisse Marie Wellling, så er hun ovenud tilfreds med, at det er lykkedes at vfå parken med i næste års budget.  

- Jeg er enormt glad for, at det er lykkedes at få parken i Nordhavn med i budgettet. De grønne områder er med til at gøre København til en fantastisk by, og derfor skal vi selvfølgelig også tænke grønt, når byen udvikler sig, siger Sisse Marie Welling, politisk leder af SF i København og medlem af Borgerrepræsentationen.

Læs også Her skal tusinder bo - nu forberedes næste etape af Nordhavn

Pris endnu ukendt

Hun tilføjer samtidig, at netop Nordhavn, hvor der i disse år bliver bygget en masse nyt, fortjener et grønt parkområde, som vil gavne både de lokale og resten af byens borgere. 

Det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvor mange penge, der er blevet sat på budgettet til den kommende park. Det hænger ifølge Sisse Marie Welling sammen med, at fra kommmunens side skal til at forhandle en pris på plads for køb af grund med By og Havn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik