Ny stor bypark på vej til København

Parken kommer størrelsesmæssigt til at ligge et sted mellem HC Ørstedsparken og Kongens Have.

Hvis du går og savner grønne parkarealer i København, så kan du godt begynde at glæde dig.

I Københavns Kommunes budget for 2018 er der nemlig blevet sat penge af til screening, foranalyse og grundkøb af en ny bypark, som vil blive placeret i Nordhavn. 

Selve den præcise afgrænsning er ikke på plads endnu. Men størrelsesmæssigt kommer parken til at ligge et sted mellem de nuværende byparker HC Ørstedsparken og Kongens Have. 

Projektet forventes at blive sat i gang i år med de første bevillinger og forundersøgelser, og i 2020 forventes det, at parken kan tages i brug.

Mærkesag for SF

Parken var en af SF's prioriteringer i budgetforhandlingerne, der blev afsluttet i denne uge, og spørger man partiets spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, Sisse Marie Wellling, så er hun ovenud tilfreds med, at det er lykkedes at vfå parken med i næste års budget.  

- Jeg er enormt glad for, at det er lykkedes at få parken i Nordhavn med i budgettet. De grønne områder er med til at gøre København til en fantastisk by, og derfor skal vi selvfølgelig også tænke grønt, når byen udvikler sig, siger Sisse Marie Welling, politisk leder af SF i København og medlem af Borgerrepræsentationen.

Pris endnu ukendt

Hun tilføjer samtidig, at netop Nordhavn, hvor der i disse år bliver bygget en masse nyt, fortjener et grønt parkområde, som vil gavne både de lokale og resten af byens borgere. 

Det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvor mange penge, der er blevet sat på budgettet til den kommende park. Det hænger ifølge Sisse Marie Welling sammen med, at fra kommmunens side skal til at forhandle en pris på plads for køb af grund med By og Havn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere