Her skal tusinder bo - nu forberedes næste etape af Nordhavn

By og Havn tager hul på næste etape af Nordhavn - den gigantiske Levantkaj skal være tæt byområde - med natur

I øjeblikket er det vind, vejr - og et enormt antal containere, der regerer på Levantkaj i Københavns Nordhavn. Men sådan bliver det ikke ved med at være - det gigantiske havneområde skal omdannes til boligområde og bliver dermed endnu en del af hele Nordhavns-projektet i København, hvor en helt ny bydel allerede er godt i gang med at tage form.

Nu inviterer By & Havn borgerne til debat om det kommende boligområde.

-Det går rigtig stærkt med udviklingen i Nordhavn, og for By & Havn er det rettidig omhu, at vi hele tiden kigger fremad mod de næste projekter. Vi afholder dette offentlige arrangement, fordi vi gerne vil hente inspiration fra dem, der bor og bruger byen, før vi igangsætter så stor en konkurrence, som på Levantkaj. Derfor består en del af arrangementet af en workshop, hvor de deltagende kan komme med input til, hvordan de rekreative arealer i området kan udformes og bruges. Samtidig får vi mulighed for at give en generel status på udviklingen i Nordhavn,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn. 

Det er området med den stiplede linje, der skal planlægges
Det er området med den stiplede linje, der skal planlægges

Og By & Havn er ude i god tid her. Ifølge planen skal der gennemføres en masterplankonkurrence næste år, og i 2018 begynder lokalplansarbejdet. Senest i 2021 flyttes containterterminalen på stedet, og så kan projektet for alvor komme i gang.

Det ligger i oplægget til konkurrencen, at området skal være en by, der integrerer naturen, samtidig med at det skal blive et tæt og variationsrigt bykvarter af høj arkitektonisk kvalitet.

By & Havn inviterer nu alle interesserede til at deltage i debatten.  Onsdag den 12. oktober fra 17-20.30 holder selskabet debatmøde på Restaurant Toldboden, og interesserede van  melde sig til på: levantkaj@byoghavn.dk. (Tilmelding senest 9. oktober)

Vil du læse og vide mere om hele Nordhavnsprojektet - så kig her i vores serie Bag Plankeværket

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere