"Hver eneste gang politikerne siger, vi skal spare, så fyrer vi"

For mange elever i én klasse og få penge. Det er nogle af de udfordringer, folkeskolerne i Rudersdal Kommune kæmper med ifølge deres bestyrelsesformand.

Rudersdal ligger under gennemsnittet, når man ser på, hvor mange penge kommunerne bruger per elev i folkeskolen. Og det er noget både elever og lærere kan mærke på skolerne. 

quote Der hvor man bruger flest penge, der har man også de allerstørste sociale problemer.

Jens Ive, borgmester, Venstre, Rudersdal

-Det der sker hver eneste år, det er, at vi bliver beskåret rigtig, rigtig meget, siger Niels Jørgen Flensborg, formand for Skolebestyrelsen på Dronninggårdsskolen. 

Han forklarer, at hver eneste gang, der bliver sparet, så er de på skolerne nødsagede til at fyre nogle lærere eller pædagoere.  

Flere penge til skoleområdet

Til aftenens valgdebat i Rudersdal er det ikke alle de fremmødte politikere, der er enige med skolebestyrelsesformanden.

Borgmesteren mener eksempelvis, at der er en god grund til, at Rudersdal Kommune ikke bruger lige så mange penge på eleverne, som de andre kommuner i landet. 

- Der er rigtig mange sociale problemer, vi ikke har i Rudersdal Kommune. En skole er også til at håndtere sociale problemer, så kan vi se, at der hvor man bruger flest penge, der har man også de allerstørste sociale problemer. Så der er en grund til, at de skal bruge pengene der, og vi ikke skal bruge dem her, forklarer borgmester Jens Ive fra Venstre.

Du kan se hele debatten om skoleområdet i Rudersdal Kommune øverst i artiklen. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

folkeskole

Skandaleombrust folkeskole bliver delt i to efter faldende trivsel

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere