Politi forlænger visitationszone igen: "Der er fortsat en konflikt"

Midt- Vestsjællands Politi forlænger endnu engang visitationszonen i Køge.

Politiet afspærrede området ved Karlemosevej for at lave tekniske undersøgelser efter et skyderi den 21. januar i Køge. Foto: Presse-fotos.dk

Der er fortsat en verserende konflikt mellem to kriminelle grupperinger i Køge - men politiets visitationszone virker.

Sådan lyder konklusionen i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi, hvor det oplyses, at visitationszonen forlænges i 14 dage.

Beslutningen om forlængelsen kommer fra politidirektøren i politikredsen, og den giver betjentene bemyndigelse til fortsat at foretage stikprøve-visitationer i Køge.

Læs også Tre skyderier på en uge: Nu sætter kommune ind med Al Capone-metoden

Midt- og Vestsjællands Politi oprettede visitationszonen den 29. januar 2020 efter flere episoder, som havde kobling til to kriminelle grupperinger i Køge.

Visitationszonen virker

Forlængelsen er gældende frem til den 26. februar 2020, og ifølge politidirektøren har tiltaget haft stor effekt.

Visitationszonen i Køge:

Visitationszonen afgrænses af Lyngvej med start ved Køge Bugt Motorvej – Tranholmsvej - Gammel Lyngvej – Nylandsvej – Stevnsbovej – Københavnsvej – Værftsvej – Cementvej – Havnen – Carlsensvej – Strandvejen - Søndre Viaduktvej - sti kaldet Sønderstien – Vidarsvej - langs togbanen frem til Egeøjevej – Ravnsborgvej - Orkestervej – Klemmenstrupvej – Bregnevej – Marksvinget - frem til sti vest om Ellemarken – Ringstedvej – Ringvejen – Ølbyvej - frem til Køge Bugt Motorvejen - Køge Bugt Motorvejen fra Ølbyvej frem til Lyngvej.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Se mere

- Siden vi indførte visitationszonen i Køge den 29. januar 2020 har vi foretaget 79 visitationer i visitationzonen, hvor der blev beslaglagt fire skudsikre veste, en peberspray og to slagvåben.

- Det er vores opfattelse af den samlede indsats herunder indførelsen af visitationszonen har øget borgernes tryghed i området, og der har siden indførelsen ikke være nye episoder i Køge, siger politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi, Svend Larsen, og fortsætter:

- Vi mener dog fortsat, at der er en konflikt imellem to kriminelle grupperinger i Køge, som gør at der er risiko for, at der sker nye hændelser.

Læs også To mænd hårdt såret efter skud i Køge - politiet efterlyser vidner

Derfor fortsætter politiet med have øget patruljemæssig indstats i området for både at skabe tryghed for beboerne og tage de kriminelle ud af spillet.

Politidirektøren understreger desuden, at kredsen efterforsker bredt for at stille medlemmerne af de to kriminelle grupperinger til ansvar for deres handlinger.

Her ses visitationszonen i Køge. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Læs også 17-årig mand ramt af skud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik