Teenager forsøgte at sælge stjålet cykel - endte med sigtelse

En 17-årig dreng forsøgte fredag at sælge en brugt ladcykel. I stedet for kontanter modtog han en sigtelse. Københavns Politi opfordrer nu borgere til at være kritiske, hvis de vil købe en brugt cykel.

Det er en dårlig ide at stjæle cykler. Og det er også en rigtig dårlig ide at forsøge at sælge stjålne cykler videre.

Det måtte en 17-årig dreng fredag sande. Her skulle han nemlig mødes med en potentiel køber, men det gik ikke som forventet.

Køberen blev nemlig mistænksom, da ladcyklen, der var til salg, var uden batteri. Derfor kontaktede køberen Københavns Politi, der sendte en patrulje afsted for at se nærmere på cyklen.

Sigtelse og gode råd

Her måtte teenageren indrømme, at cyklen, han forsøgte at sælge, ikke var hans. I stedet for en god omgang kontanter måtte han nøjes med en sigtelse for cykeltyveri. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

I samme tråd opfordrer de også borgere til at være opmærksomme, hvis de vil købe et brugt køretøj - blandt andet ved at tjekke om cyklen er meldt stjålet. 

- Det er også en god idé at spørge efter en købskvittering, ligesom vi anbefaler, at du betaler med MobilePay, hvis du handler med private på nettet. Brugere af MobilePay kan nemlig ikke være anonyme, skriver Københavns Politi. 

Store problemer med stjålne cykler

Og det er måske en god ide, at huske på ovenstående råd. Det er nemlig ikke et nyt problem, at cykler bliver stjålet og solgt videre.

I august kunne vi fortælle, at der var sket en markant stigning i antallet af cykeltyverier. Hos forsikringsselskabet Almindelig Brand så de en stigning på 90 procent anmeldte cykeltyverier fra 1. kvartal 2021 til 2. kvartal 2021.

Også i 2020 satte vi af flere omgange fokus på problemet med cykeltyveri i vores område. Her mødte vi blandt andet Mette Larsen fra Albertslund, der i løbet af bare fire måneder fik stjålet tre cykler

Vi var også med, da gerningsmanden, der havde stjålet Tobias Bachs 38.000 kroner dyre el-ladcyklen, forsøgte at sælge den videre.

- Jeg er forbløffet over, hvor åbenlyst det er, at de kan sælge cyklerne, uden at der er nogen, der går ind og stopper det, sagde Tobias Bach dengang til TV 2 Lorry.

De åbenlyse problemer fik Cyklistforbundet til at opfordre politiet til at starte et regulært efterretningsarbejde på området. Ifølge forbundet har politiet nemlig nedprioriteret opgaven med cykeltyverier, og derfor bliver næsten ingen cykeltyve fanget.

Det kan du se mere om i videoen herunder.

Hovedstadsområdet er hårdt ramt af cykeltyverier og sigtelsesprocenten er på sølle 0,71. Det betyder, at det bliver rejst én sigtelse, for hver gang der bliver stjålet 141 cykler.