Flere cykeltyve anholdt på fersk gerning – den ene havde huset fyldt med cykler

Det er umiddelbart lykkedes politiet at få opklaret to sager om cykeltyveri i løbet af det seneste døgn.

Politiet får tit på puklen for ikke at tage cykeltyverier alvorligt.

Dog er Midt- og Vestsjællands Politi lykkedes med at tage flere cykeltyve på fersk gerning i det forgangne døgn.

Klokken 22.21 fik politikredsen en anmeldelse fra en årvågen borger, som havde set to mænd luske rundt omkring en varebil på Ejbovej i Bjæverskov ved Køge.

Mændene udviste mistænkelig adfærd omkring nogle parkerede cykler, og en patrulje kørte derfor til området, hvor de fandt frem til varebilen og de to mænd.

Den ene mand stod med en boltsaks i hånden, og i bilen fandt politiet en elcykel, som viste sig at være meldt stjålet fra cykelparkeringen foran Ejbovej kort forinden, skriver politiet i deres døgnrapport.

De to mænd blev derfor anholdt af politiet og sigtet for cykeltyveri. Der er tale om en 42-årig lokal mand og en 46-årig mand uden fast bopæl.

Fandt ni øvrige cykler på 42-åriges bopæl

Den 42-åriges bopæl blev efterfølgende ransaget. Her fandt politiet yderligere ni cykler, som politiet mistænkte var stjålet. Alle cyklerne blev beslaglagt med henblik på genudlevering til ejerne.

De to mænd erkendte at have stjålet elcyklen, men nægtede at have stjålet de øvrige cykler. Dog accepterede de beslaglæggelsen.

Efter afhøring og sagsbehandling blev de to mænd løsladt, men de er fortsat sigtet i sagen, indtil den kommer for retten.

29-årig taget på fersk gerning

Også en 29-årig mand fra Frederiksberg kan nu skrive cykeltyv på CV’et.

Den 29-årige blev torsdag formiddag standset på en spritny el-cykel i en rutinekontrol på Jersie Strandvej i Solrød, skriver politiet i deres døgnrapport.

Den dyre elcykel viste sig at været meldt stjålet i København den 19. juli i år, så den 29-årige blev sigtet for cykeltyveri, og blev cyklen beslaglagt.

Bag på cyklen havde manden desuden en stor taske, og dens indhold udløste dybe panderynker hos betjentene.

Da patruljen visiterede manden og ransagede hans taske fandt 0,43 gram hash og 0,37 gram kokain.

Han blev derfor også sigtet efter loven om euforiserende stoffer, og narkoen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Politiet kontaktede cykelejerens forsikringsselskab, som fik udleveret cyklen, da de havde udbetalt erstatning for cyklen.

Den 29-årig fik lov at gå efter afhøringen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.