Slut med salg af alkohol: Sådan vil regeringen gøre nattelivet tryggere

Som led i regeringens forsøg på at komme utryghedsskabende adfærd til livs, vil de visse steder forbyde salg af alkohol. Brancheforening er positiv over for forslaget. Her er hovedpunkterne i regeringens udspil 'Et tryggere Danmark'.

"Ingen skal være bange for at færdes i det offentlige rum i Danmark. Hverken i lys eller mørke."

Sådan lyder det i regeringens udspil 'Et tryggere Danmark', som netop er blevet præsenteret.

Med 12 initiativer vil regeringen derfor sikre, at danskere kan bevæge og opholde sig trygt og frit - også i nattelivet.

Ingen alkohol

Som led i den plan foreslår regeringen, at der indføres regler, der forbyder detailvirksomheder, som er placeret i en såkaldt nattelivszone, at sælge alkohol i tidsrummet fra kl. 24 til kl. 5.

Det skal sikre, at unge ikke fortsætter deres fest ude på gaden, hvor der ikke nødvendigvis er vagter eller dørmænd til at stoppe eventuelle optøjer. Samtidig skal det også mindske larm i gaden, som kan være til gene for beboerne i området.

Og netop dét forslag bakkes op af brancheforeningen Horesta. Det oplyser Annette Hyldebrandt, der er chef og turisme og oplevelsesøkonomi i Horesta i en pressemeddelelse.

"Bør udvides"

- Vi er overbeviste om, at et forbud mod salg af alkohol fra detailhandlen i nattetimerne er noget af det, der vil have størst betydning, siger Anette Hyldebrandt.

Hun mener dog, at forbuddet ikke kun bør gælde i nattelivszonerne.

- Skal det have reel effekt, må man sikre sig, at de unge ikke bare kan gå ned ad en sidegade uden for zonen og købe deres alkohol. Tilsvarende mener vi, at det bør overvejes, om forbuddet skal træde i kraft tidligere på aftenen.

Forbuddet er dog kun ét af de 12 initiativer. I faktaboksen herunder, kan du se, hvad regeringen eller lægger op til.

Her er hovedpunkterne i udspillet