Københavns Kommune søger input fra unge: Hvad er vigtigt for jer?

Nu får de københavnske unge i alderen 16-24 år mulighed for at fortælle politikerne på Københavns Rådhus, hvad der virkelig interesserer dem.

Kommunalpolitik er nok ikke det mest ophidsende samtaleemne, man kan byde en teenager eller et ungt voksen menneske nu til dags.

Affaldssortering, flere parkeringspladser eller bedre normering i daginstitutionerne rimer ikke ligefrem på deres hverdag.

Men hvordan kan de kommunale politikere skabe resultater, der påvirker de unges hverdag til glæde og gavn? Det vil Københavns Kommune nu undersøge. Det gør de ved i samarbejde med Demokrati Garage at invitere alle unge københavnere i alderen 16-24 år til Borgersamling om unges København.

quote Jeg håber, vi får en større indsigt i de unges hverdag og problemstillinger.

Franciska Rosenkilde (Å), Kultur- og fritidsborgmester

Borgersamlingen skal i løbet af efteråret 2021 formulere anbefalinger til Borgerrepræsentationen om det gode ungdomsliv i København. 

De unges arbejde og anbefalinger overdrages til Overborgmesteren, Lars Weiss (S) og Kultur- og fritidsborgmesteren, Franciska Rosenkilde (Å).

- Dybest set handler det om at åbne den demokratiske samtale op. Især for de unge. Jeg synes, det er enormt vigtigt, at politik bliver relevant for de unge, og det gør den her, hvor de bliver præsenteret ind til at tale om deres hverdag, og hvad de er interesseret i, fortæller Kultur- og fritidsborgmesteren til TV 2 Lorry om projektet.

De unge skal føle sig hørt

Franciska Rosenkilde erkender, at kommunalpolitik måske ikke er højest på dagsordenen for de unge, men hun fortæller, at det er vigtigt, at de engagerer sig.

- Jeg håber dels, at de unge mennesker, der deltager, føler, det har været et rum, hvor de selv er blevet klogere og har fået mulighed for at fortælle, hvad de er optaget af. Jeg håber også, at det giver os politikere en større indsigt i, hvad der optager dem, fortæller hun.

Det er alle kommunens unge i alderen 16-24, der vil modtage en invitation via e-Boks, og den endelige Borgersamling kommer til at bestå af 24 unge, som udvælges ved lodtrækning blandt alle, der tilmelder sig inden d. 22. august 2021. 

- Jeg synes, det er vigtigt, at demokratiet er så borgernært som muligt, hvor vi inddrager de unge til at deltage i demokratiet og giver dem en fornemmelse af, at de bliver hørt. Det betyder, at vi som politikere - hyret af befolkningen - får bedre mulighed for at skabe resultater, som giver mening for de unge, siger Kultur- og fritidsborgmesteren, Franciska Rosenkilde (Å) til Tv 2 Lorry.

Og målet med Borgersamlingen er klart, fortæller hun:

- Jeg håber, der kommer rigtig meget information til os, som vi kan bruge fremadrettet. Jeg håber, vi får en større indsigt i de unges hverdag og problemstillinger.

Tilmelding sker via invitationen i din e-Boks. Tilmeldingsfristen er den 22. august 2021. 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

20190718-145652-1-6000x4000ma

Fik nej for fire år siden - nu skal det igen granskes, om vi kan bade i hele havnen

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag


København


Forsiden lige nu

Se flere