København vil kickstarte kulturlivet med millionpulje

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har besluttet at oprette en pulje på 1,6 millioner kroner, som kulturaktører i kommunen kan søge adgang til.

Regeringen kunne i de sene nattetimer fredag præsentere en mere optimistisk genåbningsplan end tidligere.

Få timer senere oplyser Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune i en pressemeddelelse, at et enigt udvalg er klar til at give kulturlivet en hjælpende hånd.

- Vi skal have kulturlivet godt i gang igen oven på måneders nedlukning og hårde tider. Man kan ikke knipse med fingrene og regne med, at kulturen bare er der, når samfundet genåbner. Derfor har vi blandt andet afsat penge til kulturaktiviteter, så københavnerne igen kan få gode oplevelser, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) og tilføjer:

- Fra politisk side skal vi understøtte og pleje kulturen ved at være med til at skabe rum for, at kulturaktiviteter igen kan blomstre efter corona. Derfor vil vi ud over den økonomiske håndsrækning også gerne hjælpe med at finde lokationer til kulturarrangementer hen over sommeren og i det hele taget skabe bedre betingelser for at afholde arrangementer i det offentlige rum, siger hun.

2,5 millioner til ny musikaktivitetspulje

Helt konkret er der afsat 1,6 millioner kroner, som kulturaktører, der er økonomisk udfordrede, kan søge midler i til aktiviteter som koncerter, forestillinger og udstillinger.

Kultur- og Fritidsudvalget oplyser samtidig i pressemeddelelsen, at man har godkendt kriterierne for en musikaktivitetspulje, som der er afsat 2,5 millioner kroner til.

Her kan både kommercielle og ikke-kommercielle spillesteder og andre arrangører af koncerter søge støtte, hvis de har brug for en økonomisk håndsrækning. Det er partierne bag den såkaldte overførselssag, der har været med til at afsætte midlerne.

Kriterierne for at få adgang til puljerne forventes offentliggjort i slutningen af april.