København er tæt på ny badezone omkring Nyhavn

Snart kan det blive muligt at hoppe i havnen ved Inderhavnsbroen i Københavns indre by.

Københavnerne flokkes gerne til byens badezoner, så snart temperaturen bevæger sig over de 20 grader, og nu bliver endnu en af slagsen føjet til bybilledet.

I hvert fald hvis Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune får det, som de vil have det.

Forvaltningen har undersøgt muligheden for etablering af en badezone ved Havnegade, og det ser ud til, at vandkvaliteten er i orden, ligesom By & Havn er positive over for denne placering.

Det skriver forvaltningen i et notat, der er sendt i høring.

Det er i det grønne område, der er etableret en ny badezone.
Det er i det grønne område, der er etableret en ny badezone.
Foto: By & Havn

I første omgang bliver der tale om et midlertidigt bad, som i 2021 og 2022 får plads ud for Herluf Trolles Gade mellem Inderhavnsbroen og restauranten The Standard. Hvis alt går vel, forventes det at etableringen sker allerede fra august eller september i år.

Der er tale om en lille lukket badezone i stil med den dyppezone, som i 2020 blev placeret ved Kalvebod Brygge. Badezonen vil være en fast konstruktion med bund og hegn omkring for at forhindre, at der bades på ydersiden af badezonen.

Mens Kultur- og Fritidsforvaltningen afventer eventuelle yderligere synspunkter eller kommentarer i forbindelse med etableringen af badezonen i Havnegade, så har den allerede været i dialog med Indre By Lokaludvalg og Gammelholm Beboerforening.

Dyppezone i badezonen ved Kalvebod Bølge 2020.
Dyppezone i badezonen ved Kalvebod Bølge 2020.
Foto: By & Havn

Mellem parterne er det aftalt, at der løbende bliver evalueret på driften og eventuelle gener for naboer. Hvis badezonen medfører større og længerevarende gener, vil den blive nedlagt efter aftale mellem By & Havn og Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Indtil videre er det aftalt, at der opstilles flere skraldespande og såkaldte festival-cykelparkeringer nær badezonen.

Høringsfristen for opførelsen af badezonen er 21. juli.