Ildsjæle på Nørrebro modtager pris for deres arbejde med udsatte minoriteter

En organisation på Nørrebro er blevet hædret for deres arbejde med minoritetsetniske danskere med en pris på 25.000 kroner.

En lokal organisation på Nørrebro har fået tildelt en præmie på 25.000 kroner. Det drejer sig om Indvandrer Kvindecentret, der siden 1983 har lavet fællesskaber for minoritetsetniske danskere, og det er netop derfor, de har modtaget den store pose penge.

- Vi er en organisation, som arbejder med en målgruppe, som ofte står for skud, og som befolkningen har mange holdninger til, og derfor er jeg ekstremt glad for, at vi har modtaget denne pris, siger Mirka Mozer, direktør i Indvandrer Kvindecentret, til TV 2 Lorry.

Det er det danske brændstofselskab Go’on, der står bag prisen.

- I år har mange foreninger brug for et ekstra skulderklap

Go'en er kendt for at åbne tankstationer i det lokale Danmark. I samarbejde med en jury har selskabet i år uddelt priser for 400.000 kroner blandt andet til lokale foreninger i landets fem regioner.

- Som Danmarks lokale tankstation føler vi også et ansvar for at støtte op om de lokalområder, hvor vi er til stede. Og lige præcis i år har rigtig mange foreninger brug for et ekstra skulderklap og en økonomisk indsprøjtning. Vi tror på, at de lokale foreninger binder mennesker sammen og tager et socialt ansvar i de mindre samfund, forklarer Mick Kjær, administrerende direktør i Go’on.

I Region Hovedstaden tog Indvandrer Kvindecentret på Nørrebro således prisen. Om dem skriver juryen:

“Juryen lægger specielt vægt på, at Indvandrer Kvindecentret arbejder ud fra princippet om, at man gerne vil hjælpe mennesker, der er villige til at lave en forandring i deres liv. Det at være udsat borger er ikke i sig selv en begrænsning, og juryen lægger vægt på at projektet opfordrer til aktivt medspil frem for troen på at andre skal redde en ud af problemerne.”

Store udfordringer på grund af corona

Indvandrer Kvindecentret startede i 1983 med udelukkende at hjælpe kvinder, men er efterfølgende gået over til at hjælpe alle minoritetsetniske danskere, der har brug for det.

Organisation har cirka 54 forskellige nationaliteter repræsenteret, hvoraf den største gruppe kommer fra Mellemøsten, Pakistan og Somalia.

- Det handler om at understøtte mennesker i at tage del i vores samfund på lige vilkår som andre. Vi har social-, økonomisk, juridisk og jobrådgivning, fortæller Mirka Mozer.

Organisationen havde i 2019 12.500 besøgende, men har ikke kunnet etablere de samme fællesskaber i år på grund af forsamlingsforbud og smittefare. Det har sat sine begrænsninger.

- Mange af de mennesker, der kommer her, er kendetegnet ved, at de lever et isoleret liv, og når man ikke har kunnet komme her, så sidder man alene derhjemme, og ens sociale netværk bliver begrænset, fortæller Mirka Mozer.

Men trods udfordringerne med at samle folk har Indvandrer Kvindecentret stadig forsøgt at være til stede blandt deres besøgende.

- Vi har blandt andet ringet folk op for at gøre opmærksom på, at de stadig kan få hjælp over telefonen og for at fortælle dem, at vi tænker på dem, lyder det fra direktøren.

Derfor rammer prisen på de 25.000 kroner også på et tørt sted.

- Prisen går lige ind i det, vi har savnet og har brug for - de store fællesskaber på tværs af alder køn og oprindelsesland, siger Mirka Mozer.

Hun ser frem til, at pandemien er overstået, for så skal pengene bruges til at holde en stor fest. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik