Ildsjæle med samfundets svage for øje hædret med Fællesskabsprisen

Det går godt med at styrke fællesskabet i Lorryland.

Om det er på jobbet, i sportsklubben, den lokale forening eller i det frivillige sociale initiativ, har vi alle sammen glæde af de mennesker, som er villige til at gøre en ekstra indsats til gavn for fællesskabet.

Derfor giver det også rigtig god mening at uddele en pris til dem, der går en ekstra mil for at styrke fællesskabet. 

Over de sidste seks år har Fællesskabsprisen uddelt priser til 50 fantastiske mennesker, foreninger og projekter, som har ydet en særlig indsats over for fællesskabet, og torsdag blev modtagerne af Fællesskabsprisen 2019 hædret ved en stor prisceremoni på Oslobåden i København.

Fællesskabsprisen blev uddelt ved en festlig ceremoni om bord på Oslobåden.
Fællesskabsprisen blev uddelt ved en festlig ceremoni om bord på Oslobåden.
Foto: TV 2 Lorry

Her var der blandt de ti vindere en stærk repræsentation af projekter og initiativer, som har en bedring af forholdene for samfundets mest udsatte grupper for øje.

Se alle vinderne længere nede i artiklen!

Sårbare børn, hjemløse, udviklingshæmmede og soldaterveteraner er nogle af de grupper, som nyder godt af de fællesskaber, som årets vindere af Fællesskabsprisen har været med til at skabe, og ifølge børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (Soc.dem) er det også helt i Fællesskabsprisens ånd.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil deltog i dagens prisoverrækkelse.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil deltog i dagens prisoverrækkelse.
Foto: TV 2 Lorry

- Vores samfund hænger kun sammen, fordi titusindvis af ildsjæle hver dag gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet. De er hver især bærende søjler i vores unikke samfundsmodel, og derfor er det en kæmpe ære for mig at være med til i dag at hylde nogle af de mennesker, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, som deltog i overrækkelsen.

Det er i år sjette gang, Fællesskabsprisen uddeles til nogle af de mange ildsjæle, som hver dag er med til at opbygge og styrke de forskellige typer af fællesskaber i samfundet.

Mere end 100 var indstillet til Fællesskabsprisen 2019, og de ti vindere blev:

Her er de 10 vindere af Fælleskabsprisen 2019:

De ti priser, hvoraf de ni var udvalgt af en jury, og den tiende valgt ved afstemning på nettet, blev overrakt af tidligere vindere samt partnerne bag prisen. Partnerne bag Fællesskabsprisen er 3F, Dekra, Bedre Psykiatri, DFDS, ISS, Københavns Lufthavne, Københavns Professionshøjskole, Rema 1000 og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Nedenfor kan du et tidligere indslag fra TV 2 Lorry om fællesskabs-initiativet Børnebuddies, som netop har vundet Fællesskabsprisen 2019. 

Et nyt projekt i Storkøbenhavn med såkaldte frivillige