Graffiti-malere anholdt efter tip fra vakse borgere

Seks unge mænd kan regne med et dyrt efterspil, efter at de er blevet pågrebet på fersk gerning i gang med graffiti.

Seks unge mænd fra Københavnsområdet glemmer næppe deres forsøg på at lave graffitimalerier denne weekend. Og måske fortryder de også deres beslutning om at drage ud med spraydåserne - for de blev taget på fersk gerning, og malerierne kan ende som en meget dyr fornøjelse for dem.

Natten til fredag pågreb Københavns politi tre unge mænd, der havde været i gang med at udsmykke metrotog på Lindevang station på Frederiksberg. De tre unge er i alderen 20 til 34 år.

Og natten til lørdag var den gal igen. Her var tre unge - alle født i 1997 - i gang med at male på en bygning ud for en legeplads på Gunløgsgade på Amager.

Politiet oplyser, at de seks unge alle er sigtet for hærværk. Og ud over en bøde for det, kan de også regne med at skulle betale erstatning for at få henholdsvis tog og bygning renset for smørerierne.

Vagtchef Jesper Frandsen hos Københavns Politi oplyser til TV2 Lorry, at det i begge tilfælde er tip fra lokale borgere, der har ført til anholdelserne.

- Så stor ros til dem. Den slags sager kan være svær for os, hvis ikke vi får gode oplysninger fra kvalificerede anmeldelser. Det fik vi her, og derfor kunne vi pågribe gerningsmændene, siger han.