Magasin bag pinligt reklamestunt i Kongens Have: "Undskyld"

Ifølge slotsgartneren er det ikke lovligt at bruge haven til reklameplatform - men det vidste de åbenbart ikke i Magasin.

Da havevagten fredag morgen åbnede Kongens Have, blev han mødt af et lidt besynderligt syn.

En af havens statuer var blevet beklædt med et mørkerødt halstørklæde, en orange hue på hånden og et Magasin-skilt sat fast med plastikstrips om benet.

Om dette er sidste skrig fra Paris' modehuse vides ikke, men ifølge Lars Friis, som er slotsgartner hos Slots- og Kulturstyrelsen, har Magasin ikke fået tilladelse til at reklamere i haven.

- Det er ikke noget vi har givet tilladelse til. Markedsføring er som udgangspunkt ikke noget det er lovligt at bruge haven til, selvom det her jo er rimelig harmløst, siger Lars Friis.

I en mail, som TV 2 Lorry har modtaget fra Magasin, erkender de at have sat reklameskiltet op.

De skriver yderligere, at de ikke var klar over, at der ikke var givet tilladelse, og at de har været i kontakt med Slots- og Kulturstyrelsen og undskyldt.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Magasin erkender fejlen.
Magasin erkender fejlen.
Foto: Hans Nørgaard / TV 2 Lorry

Ekko, som er navnet på skulpturen, hvorpå skiltet blev hængt op, blev lavet af kunstneren Aksel Hansen og forstiller en ung pige, der står og råber. Den unge pige er dog ved at være en gammel dame da statuen har stået i haven siden 1909.

Et populært sted

Kongens Have, som er have til Rosenborg Slot, er Københavns mest besøgte park og har årligt tre millioner besøgende. Parken danner året rundt ramme for forskellige aktiviteter og arrangemneter.

Ifølge Lars Friis sker det af og til, at folk hænger reklamer eller manifestationer op i haven uden at have fået tilladelse

- Det er noget vi oplever af og til. Det er lidt værre, når det er graffiti, men som udgangspunkt er haven jo et fredet område, hvor den slags ikke må hænges.

Hvis man skal bruge haven til forskellige arrangementer, hvor man reklamerer, skal man først have en tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Magasin oplyser til TV 2 Lorry, at det er bureauet, Citrusmedia, der har stået for Magasins reklame i Kongens Have.  Magasin havde i den forbindelse tiltro til, at Citrusmedia havde fået godkendt alle nødvendige retningslinjer i forbindelse med reklamen, som Magasin er afsender på.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere