Er sultne efter bedre løn: Fredag aften strejker Wolt-bude i København

En sløjfet weekendbonus og lavere betaling for korte ture har fået Wolt-bude i København til at annoncere en strejke fredag aften.

Hvis du har planer om at bruge udbringningstjenesten Wolt til at bestille mad fredag aften, vil der muligvis være færre bude til at levere din mad. 

En del af Wolts bude har nemlig annonceret en strejke, der starter klokken 17 og efter planen skal køre til kl. 20. 

I en annoncering for strejken på Facebook er der indtil videre 74 tilmeldte bude, der vil samles på Kongens Nytorv for at gøre opmærksom på, at de efter deres opfattelse har fået tvunget en nedsættelse af lønnen ned over sig fra Wolt. 

Vrede over sløjfet bonus

Utilfredsheden er især rettet mod en nedsættelse af minimumsbetalingen for korte leveringer, der går fra 45 kroner til 35 kroner samt afskaffelsen af en weekendbonus, der hidtil har givet 1200 kroner, når et bud har opnået 100 leveringer på en weekend. 

Den bonus bliver angiveligt erstattet med et bonusbeløb på 15 kroner for leverancer mellem 17 og 20 i weeekenden, men det mener budene er en voldsom forringelse. 

- Vi opfordrer alle kurerer til at deltage i en massiv strejke fredag den 26. for at kræve, at Wolt gendanner weekendbonussen, der blev taget fra os. Nedskæringen gør vores arbejde endnu mere usikkert, og vi mener, at weekendbonussen er afgørende for sundheden i vores økonomier, lyder opfordringen på Facebook.

Uforstående overfor strejke

Hos Wolt forventer de ikke, at strejken vil få nogen indflydelse på trafikken af leveringer i aften, og så erklærer de sig uforstående overfor aktionen. 

- At nogle kurérer vælger ikke at køre i aften er jo helt op til dem og det er i fuld overensstemmelse med fleksibiliteten i at være kurérpartner hos Wolt. At det handler om den nye lønmodel er vi dog fortsat lidt uforstående overfor, da den faktisk vil betyde en samlet stigning i indtjeningen. Som fremlagt på et møde med kurerpartnerne vil 72 procent af alle ordrer opnå en bedre betaling end med den gamle model, siger Tine Duelund Schou, der er kommunikationschef i Wolt Danmark.