DI kommer Tivoli til undsætning: "Vi undrer os dybt over de konklusioner"

Et nyt notat fra Statens Serum Institut om risikoen ved genåbning af visse dele af samfundet, blandt andet Tivoli, som i weekenden er lækket til medierne, vækker dyb undren i Dansk Industri.

Statens Seruminstitut har i et notat til partierne i Folketinget, vurdereret, hvor høj eller lav smitterisikoen er ved at genåbne de forskellige dele af samfundet. 

Notet er blevet gengivet i flere medier og der står blandt andet at smitterisikoen ved at åbne landets forlystelsesparker er "meget høj."

Den vurdering får nu Dansk Industri til at reagere. 

- Det er både overraskende og uholdbart, at notatet tilsyneladende slet ikke har indregnet de omfattende tiltag og investeringer, som forlystelsesparkerne har sat i værk de seneste mange uger for at kunne skabe en god og tryg oplevelse for gæsterne, når de kan genåbne, siger direktør Kent Damsgaard, DI, i en pressemeddelelse. 

quote Vi undrer os dybt over de konklusioner, som medierne refererer til, når det gælder risikoen ved at åbne forlystelsesparkerne.

Kent Damsgaard, direktør, DI

DI opfordrer til, at datagrundlaget i notatet hurtigst muligt lægges frem.

- Vi undrer os dybt over de konklusioner, som medierne refererer til, når det gælder risikoen ved at åbne forlystelsesparkerne. Det ville godt nok klæde myndighederne at lægge data frem, så virksomhederne har en reel mulighed for at se, hvad det bygger på – og vise, hvor meget forlystelsesparkerne har gjort. Det virker ikke, som om myndighederne er bekendt med alle de tiltag, som forlystelsesparkerne allerede har igangsat, siger Kent Damsgaard.

Sådan vurderes muligheden for smitterisiko: 

Han peger på, alle parker er i gang med at indføre tiltag, så der er god afstand mellem gæsterne, at der løbende bliver gjort rent ved forskellige kørende forlystelser, og at medarbejderne bliver oplært i nye procedurer. Alt sammen for netop at sikre, at det at gå i forlystelsespark er en god og tryg oplevelse for både gæster og medarbejderne.

quote Jeg håber og tror på, at notatet er et udkast og et foreløbigt arbejdspapir. Vi er alle sammen optaget af, at vi sikrer en god og kontrolleret åbning af samfundet.

Kent Damsgaard, direktør, DI

- Forlystelsesparkerne har god mulighed for at styre antallet af gæster, der kommer ind i parkerne, og de har personale, som kan være med til at sikre, at gæsterne ikke utilsigtet kommer til at stå for tæt sammen. Vores oplevelse er, at de tager situationen og gæsternes sikkerhed ekstremt seriøst. Til gengæld bør man kunne forvente, at myndigheder og politikere også tager forlystelsesparkernes situation alvorligt. Mange steder kæmper man for livet lige nu, siger Kent Damsgaard.

Han opfordrer til, at forlystelsesparkerne får mulighed for at åbne, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

- Jeg håber og tror på, at notatet er et udkast og et foreløbigt arbejdspapir. Vi er alle sammen optaget af, at vi sikrer en god og kontrolleret åbning af samfundet. Men en del af den proces bør også være, at myndighederne reelt vurderer, hvor meget forlystelsesparkerne faktisk har gjort for at kunne genåbne på forsvarlig vis. Alt andet vil være urimeligt, siger Kent Damsgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20_percent

playVaccine-succes i Furesø: Derfor ligger de i top

Folkeskoleklasse

Ny melding til vestegnskommune: Jeres skoler kan ikke åbne på mandag

20201102-162232-L-1920x1280we

Borgmester utilfreds efter ny melding fra ministerie: "Det er selvfølgelig skuffende"

20201203-094106-L-1920x1199we

Her åbner endnu et vaccinationscenter i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere