Cityringen lukkes helt i to uger: System skal opgraderes

Den nyåbnede metrolinje - Cityringen - i København bliver lukket helt ned i lidt mere end to uger i januar.

01:59

Cityringen lukkes helt ned i to uger, fordi systemet skal opgraderes.

Cityringen lukker i to uger i midten til slutningen af januar måned.

Det fremgår af en orientering til Folketingets Transportudvalg fra Metroselskabet.

Årsagen er, at der med færdiggørelsen af den kommende metrolinje - M4 til Nordhavn - skal indfases en opgradering af metroens styresystem.

Læs også Overset Metro-fidus: Sådan kan du sikre dig at komme ud af toget i tide

Indstillingen af driften sker fra søndag 12. januar til søndag 26. januar.

- Den nye metrolinje har fælles styresystemer og fælles tog med en del af Cityringen. For at kunne teste på den nye linje, bliver vi nødt til at lukke Cityringen i to uger, siger Rebekka Nymark, kundedirektør i Metroselskabet, til TV 2 Lorry.

Ingen gode løsninger

For at kunne opgradere til det nye system, er det nødvendigt at lukke det nuværende styresystem ned og installere det nye system både central og fysisk i alle tog. Derefter skal der foretages testkørsler.

Selskabet har overvejet flere variationer af en løsning for, hvordan dette vil genere pendlere mindst muligt, skriver selskabet i orienteringen.

- Der er ingen gode løsninger, men vi har valgt den løsning, der generer passagererne mindst muligt, udtaler Henrik Plougmann Olsen, der er administrerende direktør i Metroselskabet i en pressemeddelelse.

En mulighed har været aften- og natlukning i otte timer hver dag i seks uger.

Læs også Cityringen får opmærksomhed i udlandet

Efter overvejelser er selskabet bag metroen dog "nået frem til, at en løsning med en fuld lukning i to uger samlet set vil give de mindste gener for passagererne. Denne lukning er planlagt at finde sted i januar 2020 – uge tre og fire," som Metroselskabet formulerer det i orienteringen.

Hvordan kan den løsning være til mindre gene?

- Det er så stor en sikkerhedsprocedure forbundet med at åbne op igen for passagerer, at vores kunder og vi selv hver dag skulle leve med en usikkerhed om, hvorvidt vi overhovedet ville være klar til at køre med passagerer, når morgenmyldretiden begynder, forklarer kundedirektøren Rebekka Nymark.

Togbusser erstatter metrotog

Metroselskabet indsætter togbusser til at betjene strækningen, mens Cityringen er lukket ned. Togbusser kører hvert 4. minut i myldretiden på de mest centrale og travle strækninger, fortæller Metroselskabet.

Herunder kan du se, hvilken rute togbusserne kører:

Sådan kører metroens togbusser, mens Cityringen er lukket ned. Foto: Metroselskabet

Den kommende metrolinjen M4 skal betjene en strækningen mellem Nordhavn og Orientkaj. Den ventes at åbne i foråret 2020.

Cityringen åbnede søndag den 29. september 2019. Linjen kører gennem Indre By, Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro.

Ifølge Metroselskabet har Cityringen fået en god start på tilværelsen. Cirka en million passagerer bruger linje M3 om ugen, oplyses det. 

Læs også Metro Service afviser forslag om længere holdetiderTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik