Stor bank lukker flere filialer

Storbanken Nordea lukker filialer.

Amagerkanerne må efter 26. november vænne sig til at der er lidt længere mellem Nordea-filialerne. Den svenske bank lukker nemlig tre ud af fem filialer på Amager. Det skriver Business.dk fredag. 

I fremtiden samles kunderådgiverne i de to tilbageværende, som er på Amagerbrogade 26 og Amagerbrogade 245.

Centraliseringen skyldes ifølge bankdirektør Mads Skovlund, der har ansvar for Nordeas privatkunder i Danmark, en ændret adfærd hos bankens kunder. Man har nemlig set en kraftig tendens blandt bankens kunder til at bruge selvbetjening.

- Vores kunder bruger banken anderledes, og det betyder, at der er brug for færre hænder. Jeg har lært, at jeg ikke skal spå om, hvor vi er på Amager om to år. Der er mange kunder, som ringer til vores call center, som bruger vores hæveautomater, og som bruger vores mobile løsninger. Det betyder, at vi langsomt bliver færre medarbejdere i banken, og den tendens vil fortsætte, siger han til Business.dk.

I første omgang bliver der ikke afskediget medarbejdere, lyder det fra bankdirektøren.

Ifølge Sydbanks bankanalytiker Mikkel Emil Jensen kan man i fremtiden forvente at se færre og færre fysiske bankfilialer i hele landet. Og ikke kun hos Nordea.

- Det er generelt for de store banker, at man centraliserer og fjerner filialer, så man har færre og større enheder omkring storbyerne. Simpelthen fordi behovet for fysiske filialer forsvinder i takt med digitaliseringen af samfundet. Den yngre generation går yderst sjældent ned i filialen og vil hellere betjenes digitalt. Den ældre generation må vænne sig til at skulle køre lidt længere, siger han til Business.dk.

I fremtiden bliver der kun to Nordea-filialer på Amager

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere