Her må butikker fremover afvise kontanter fra klokken 20

Erhvervsministeriet har lavet en liste over landets mest røveriudsatte postnumre i forhold til befolkningstætheden.

Efter nytår er det ikke sikkert, at en krøllet halvtredser eller et par funklende nye tyvekroner i lommen slår til, når du skal købe en pose bolsjer eller en tivolistang i kiosken søndag aften.

Den 1. januar træder en ny betalingslov nemlig i kraft, og det betyder, at butikkerne selv må bestemme, om de vil modtage kontant betaling mellem klokken 22 og klokken 06.

Men i en lang række særligt røveriudsatte områder kan butikkerne afvise kontanter allerede fra klokken 20. Længere nede kan du se en liste over, hvor det gælder. 

Mest røveriudsatte postnumre

Formålet med at ændre reglerne er ifølge Erhvervsminister Brian Mikkelsen, Kons. at gøre det lettere for butikker at beskytte sig mod røverier.

- Jeg er glad for, at vi nu er klar til at udmønte de nye regler. Ved at gøre det muligt for butikkerne selv at vælge, om de ønsker at tage imod kontanter i aften- og nattetimerne, får butikkerne et nyt redskab til at beskytte personalet mod røverier, siger han i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet. 

I dag er butikker og andre betalingsmodtagere med betjent salg forpligtet til at tage imod kontanter fra deres kunder i hele åbningstiden.

Mandag offentliggjorde Brian Mikkelsen en liste over postnumre, hvor butikkerne fra årsskiftet selv kan vælge, om de vil modtage kontanter i tidsrummet klokken 20 til 06.

Listen er udarbejdet af Erhvervsministeriet på baggrund af oplysninger fra Rigspolitiet og dækker de 25 procent af postnumrene i Danmark, der er hyppigst udsat for røveri i forhold til befolkningstætheden.

Før butikker kan afvise kontanter, skal de først underrette Finanstilsynet om, at de ikke ønsker at modtage kontanter fra klokken 20 til 06.

Se her, om dit område er med på listen:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere