Radikal stemme-topscorer er klar til borgmesterposten

Først blev hun valgt som Anna Mee Allerslevs afløser. Fra første januar er hun Københavns "nye" socialborgmester.

Mia Nyegaard fra Radikale Venstre bliver Københavns nye socialborgmester. Hun fik 3844 personlige stemmer og dermed blev hun topscorer blandt de radikale kandidater.

Hun er blevet den nye radikale profil på rådhuset, da Anna Mee Allerslev måtte trække sig, som integrations- og beskæftigelsesborgmester, efter skandalen om lån af rådhussal til bryllupsreception.

Mia Nyegaard har tidligere været de radikales socialordfører og vil, efter eget udsagn, bestræbe sig på at føre politik over midten som ny socialborgmester.

Der har i medierne været tvivl om, hvem der skulle være borgmester for De Radikale. Men De Radikales gruppe på rådhuset pegede enstemmigt på Mia Nyegaard efter valget.

Livet før politik

Mia Nyegaard har tidligere været administrerende direktør for Friis-Holm Chokolade A/S og ellers arbejdet i både det offentlige og private i København, London, Malmø og Bruxelles. Hun er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet og MA i Afrikastudier.

Hun har været medlem af Det Radikale Venstre siden 2000 og har lige siden været aktiv i partiets forskellige bestyrelser og udvalg, f.eks. lokalbestyrelsen på Frederiksberg og indre by, Hovedbestyrelsen, kandidatnetværksbestyrelsen mm. Hun skriver på sin hjemmeside:

”Noget af det, der er vigtigt for mig i politiske processer, er at samle og involvere dem, der faktisk ved noget om sagerne.”

Mennesket før systemet

Socialborgmester posten overtager Mia Nyegaard fra socialdemokraten Jesper Christensen. Hun er på socialområdet gået til valg på sloganet ”Se på mennesket før systemet.”

”Folk skal behandles forskelligt for at blive behandlet lige. De mest udsatte skal sættes forrest i køen, så de hjælpes videre og med tiden kan komme til at klare sig selv. Unge mennesker skal sikres beskæftigelse, og banderne skal miste pusten. Vi skal arbejde med både langsigtet forebyggelse og håndfast indgriben her og nu. Vi skal genskabe en tryg by for alle!”

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere