Mia Nyegaard overtager borgmesterpost efter Allerslev

Radikale Venstres gruppe har peget på Mia Nyegaard som ny beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

Søndag aften har De Radikale peget på Mia Nyegaard til at overtage posten som Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester. Det oplyser Mia Nyegaard på Facebook. 

"Den radikale gruppe har her til aften peget på mig som ny Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København. Det er en opgave, som jeg er helt klar til at tage på mig og gå forrest for Radikale Venstre i København."

Tirsdag bliver ændringen formelt behandlet på et ekstraordinært møde i Borgerrepræsentationen. 

Læs også Mia Nyegaard er ny spidskandidat for De Radikale i København

Tommy Petersen var udset som afløser på borgmesterposten, men søndag oplyste han til Ritzau, at han mente, at posten skulle gives videre til  Mia Nyegaard, der netop er valgt som partiets spidskandidat ved det kommende kommunalvalg.

Anna Mee Allerslev trak sig efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun i sommer lånte rådhushallen til sit bryllup. 

Læs også Endnu en radikal politiker betaler nu for rådhusfest

- Mia er blevet valgt som partiets spidskandidat i valgkampen, og derfor synes jeg også, at det demokratisk rigtige er, at hun får Anna Mees borgmesterpost, skrev Tommy Petersen til Ritzau.

Tommy Petersen blev tidligere på ugen valgt som ny politisk leder for Radikale på Københavns Rådhus. 

01:54

Mens stormen trækker ind over Danmark, er det politiske stormvejr omkring De radikale venstre i København drevet over. I hvert fald hvis man spørger partiets nyligt valgte spidskandidat.

Luk video


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik