Politiet leder efter stjålen bus med helikopter

Ifølge Københavns Politi bliver der lige nu ledt massivt efter den stjålne belgiske turistbus.

Et usædvanligt tyveri af en belgisk turistbus på Vesterbro i København har siden onsdag morgen vakt bekymring hos Københavns Politi.

Tidligere på dagen udsendte politiet en pressemeddelelse, hvor de bad offentligheden om hjælp og opfordrede alle, der havde set bussen, til at kontakte politiet.

Men her til aften er bussen fortsat ikke fundet, og det får nu politiet til at skrue op for alvoren i retorikken.

Til Berlingske fortæller vagtchef hos Københavns Politi, Henrik Stormer, at bussen stadigvæk er ”most wanted”, og at der bliver ledt massivt efter den. Ifølge Berlingske bliver helikopteren, som politiet anvender mod bandekonflikten, brugt til at lede efter køretøjet.

- Vi har en masse øjne på gaden. Vi bruger vores nummerpladegenkendelsessystem på vejene, og her er den ikke blevet registreret. Men det er jo bare at sætte nye nummerplader på, så kan den ikke genkendes på det system, siger vagtchefen til Berlingske og tilføjer:

- Der er politi i hele byen, som har fået et billede af bussen, og som leder efter den. Og så har vi i forbindelse med vores bandeindsats også overvågning fra luften, som leder. Det er helt jordnært, at så mange som muligt skal vide, den er væk, så vi kan finde den.

Bussen stod parkeret på Ingerslevsgade på Vesterbro i København, ikke langt fra Hovedbanegården. I tidsrummet mellem klokken 22 tirsdag aften og klokken 07 i morges forsvandt den sporløst.

Den forsvundne bus har givet anledning til at tænke på seneste terroraktioner rundt om i Europa, hvor der er blevet brugt større køretøjer til at køre uskyldige mennesker ned i befærdede områder.

Men til det har politiet tidligere på dagen sagt, at der ikke er nogle indikationer på, at der skulle være tale om andet end simpelt brugstyveri.

Bussen har registreringsnummer 1-DIA-309.

Politiet kan kontaktes på 114

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere