Hold øje med grønt vand i hanen i Brønshøj og Vanløse

Bor du i Vanløse eller Brønshøj er der i den kommende tid risiko for at få grønt vand ud af hanerne.

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab HOFOR beder nu borgere i Vanløse og Brønshøj om hjælp til at holde øje med, om der kommer grønt vand ud af deres vandhaner.

quote Hvis der er hul i din varmtvandsbeholder vil du opleve, at der kommer grønt vand ud af hanen

Jakob Thanning, sektionsleder i HOFOR.

HOFOR har i den seneste tid haft droner i luften, der med infrarød teknologi har hjulpet med at spore de lækager, der måtte være på de mange kilometer fjernvarmerør under jorden.

Siden vinter har dronerne i alt fundet 44 lækager, som nu er blevet repareret.

Derfor er vandet grønt

Men dronerne kan ikke finde de utætheder, der findes i folks private varmtvandsbeholdere. Af den grund hæver HOFOR trykket i fjernvarmenettet i uge 35 og 36, så beboere i området vil opleve grønt vand i hanerne, hvis deres varmtvandsbeholder er utæt.

Hvis der for eksempel er hul i en privat varmtvandsbeholder, kan det enten betyde, at der kommer postevand ud i fjernvarmenettet, eller at der kommer fjernvarmevand ud af hjemmets vandhaner eller brusere. Ingen af delene er godt for noget, oplyser HOFOR.

- Hvis der er hul i din varmtvandsbeholder vil du opleve, at der kommer grønt vand ud af hanen, når du tænder for det varme vand – det kan være i bruseren såvel som køkkenvasken. Hvis det sker, skal du kontakte en vvs’er, så utætheden kan repareres, siger Jakob Thanning, der er sektionsleder i HOFOR.

Grønt vand er ikke giftigt

Skulle du være så uheldig at have grønt vand strømmende ud af vandhanen, så kan du være ganske rolig, for det er ikke sundhedsskadeligt.

Fjernvarmevandet er nemlig tilsat Uranin, der gør det grønt, så det er nemmere at spore eventuelle utætheder.

HOFOR forsikrer, at stoffet er fuldstændigt ufarligt, og den grønne farve er udelukkende tilsat, så man registrerer, hvis der kommer fjernvarmevand ind i det rene vand.

Fjernvarmevandet er ikke bare almindeligt vand, men derimod behandlet, ilt-frit-vand, så rørene holder længere.

En af dronerne, der med infrarød teknologi bruges til at finde lækager i fjernvarmerør.
En af dronerne, der med infrarød teknologi bruges til at finde lækager i fjernvarmerør.
Foto: Hofor

Hver liter vand, der mistes i fjernvarmesystemet, skal erstattes af en ny liter dyrt, behandlet vand. Og der vil derfor være en stor besparelse og miljøfordel i at opdage lækager i varmtvandsbeholdere, oplyser HOFOR.

- Vi håber folk vil hjælpe med at finde utætheder i deres varmtvandsbeholdere. Det vil være til gavn for os alle sammen, siger Jakob Thanning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik