Omstridt forening trækker ønske om brugerbetaling tilbage

Her til aften afholdt vinterbaderforeningen Det Kolde Gys generalforsamling, hvor bestyrelsen bad om medlemmernes holdning til at droppe brugerbetaling.

Balladen om Helgoland har de seneste par uger gået højt, og i morgen skal Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg beslutte, om man vil kræve, at foreningen Det Kolde Gys fjerner det nyoprettede krav om brugerbetaling i sommerperioden.

quote Vi, i bestyrelsen, synes, det er ærgerligt, at der er kommet så meget uro om det her, og at så mange mennesker er blevet kede af, hvis de ikke kan bade på Helgoland i sommerperioden.

Kirsten Monrad Jensen, Bestyrelsesformand, Det Kolde Gys

Et politisk flertal har allerede på forhånd givet udtryk for, at de ikke støtter brugerbetaling i sommerperioden, da Helgoland er kommunalt ejet, og derfor bør være tilgængeligt for alle interesserede i sommerperioden.

Det Kolde Gys havde dog ikke punktet om brugerbetaling på dagsordenen til aftenens generalforsamling, og derfor kunne medlemmerne heller ikke stemme om, hvorvidt man skal fastholde kravet om brugerbetaling eller ej.

- Vi, i bestyrelsen, synes, det er ærgerligt, at der er kommet så meget uro om det her, og at så mange mennesker er blevet kede af, hvis de ikke kan bade på Helgoland i sommerperioden, siger bestyrelsesformand Kirsten Monrad Jensen til TV 2 Lorry under mødet på generalforsamlingen.

- Det, som jeg i dag har bedt forsamlingen om at give til kende var, om de vil bakke bestyrelsen op om, at vi åbner op for offentligheden, som københavnerne også har været vant til i årene forinden.

quote Jeg tror ikke, at der bliver noget problem med betaling fra kommunens side, for jeg tror ikke, de vil gå ind og sige, at en privat forening skal stå for betalingen, når adgangen bliver åbent for offentligheden.

Kirsten Monrad Jensen, Bestyrelsesformand, Det Kolde Gys

Det Kolde Gys står for vedligeholdensen af Helgoland, som også kun er åbent for medlemmer i 42 af årets 52 uger. Dog vil foreningen ikke stå med det økonomiske ansvar i sommerperioden for rengøring, hvis Helgoland er åbent for alle fra Sankt Hans og frem til slutningen af august.

- Vi har udgifter ved, at offentligheden skal have adgang om sommeren. Derfor foreslog vi brugerbetaling på 300 kroner, men hvis det ikke er løsningen, må vi finde en anden, siger Kirsten Monrad Jensen.

- Jeg tror ikke, at der bliver noget problem med betaling fra kommunens side, for jeg tror ikke, de vil gå ind og sige, at en privat forening skal stå for betalingen, når adgangen bliver åbent for offentligheden, siger hun.

Det Kolde Gys siger derudover, at ønsket om en brugerbetaling skyldes, at der sidste år kom 1100 nye medlemmer, og at klubben nu er oppe over 4600 medlemmer - derfor har det været nødvendigt at sikre medlemmernes interesse og mulighed for at benytte sig af den populære badeanstalt.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere