Makaber kunst på Charlottenborg: 60 "lig" på udstilling

Lars Von Trier-kavalkade på Charlottenborg mellem jul og nytår.

Man tager 60 frosne menneskelig. Og så stabler og arrangerer man dem pænt og nydeligt, indtil man har bygget et hus af dem. 

I hvert fald hvis man hedder Jack og er seriemorder med en hovedrolle i Lars Von Triers rædselsvækkende gyserfilm, The House That Jack Built.

Og hvis du vil se det besynderlige, og skræmmende "hus", som indgår i filmen, så kan du se det på Kunsthal Charlottenborg frem til 13. januar.

De 60 lig er en del af udstillingen "Big Art" , og Charlottenborg bruger anledningen til også at servere en perlerække af Von Triers film for publikum i dagene mellem jul og nytår.

Her kan man opleve Forbrydelsens Element, Dogville, Manderlay, Idioterne, Melancholia, Antichrist, Direktøren For Det hele, Nymphomaniac, Directors Cut (Part 1 og 2) samt Riget 1 og Riget 2.

Du kan læse mere om filmene og deres spilletider her.

Selve udstillingen Big Art åbnede i efteråret og rummer værker af nogle af samtidens store kunstnere, ligesom man kanopleve masser af eksempler på Bjarke Ingels arkitektur rundt om på kloden. 

Og så altså det næppe særligt beboelige hus, som Jack byggede. Det er Bjarke Ingels, der har designet huset i samarbejdet med Lars Von Trier.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Kunst” ofelia plads _17-05-2021_17-00___qotf

playBilletterne revet væk: Nu er "mini-Roskilde" skudt i gang

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Snit skovens grene til legetøj

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere