Kunsthal får stor millionstøtte fra fond

Kunsthal Charlottenborg kan skrue op for ambitionerne med 4,5 mio. i støtte fra Det Obelske Familiefond

Ai Weiweis installation på Charlottenborg bestod af mere end 3.500 redningsveste fra flygtninge, der er kommet i land på den græske ø Lesbos - og det var en af de tiltag, der trak et rekordstort publikum til.. Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

De ansatte på Kunsthal Charlottenborg i København går formentlig rundt med et lille, lykkeligt smil for tiden. Det københavnske udstillingssted har nemlig netop modtaget end donation på hele 4,5 millioner kroner fra Det Obelske Familiefond, og de penge gør det muligt at skrue væsentligt op for ambitionsniveauet i hallen, der ligger på Kgs. Nytorv i København.

Pengene kommer efter en markant fremgang i antallet af besøgende på Charlottenborg.  I 2015 var der 55.000 besøgende - og sidste år var tallet næsten fordoblet - 106.000 gik gennem dørene til hallen.

-Vi anerkender den udvikling, der har været på Kunsthal Charlottenborg de senere år, og vi ønsker at være med til at løfte stedets ambitioner yderligere. Publikumssuccessen på Kunsthal Charlottenborg er opnået samtidig med, at kunsthallen har fastholdt et højt fagligt ambitionsniveau med udstillinger og arrangementer på internationalt niveau Derfor har vi valgt at engagere os i stedets program og udvikling de kommende tre år, siger Michael Bjørn Nellemann, der er direktør i Det Obelske Familiefond.

 

Læs også Museer får kritik for ubrugelige besøgstal

Et af de tiltag, der trak folk til Charlottenborg - og som også  vakte opsigt i udlandet - det var kinesiske Ai Weiweis facadeudstilling, der var bygget op med redningsveste fra flygtninge på den græske ø Lesbos.

- Vi ser det som en væsentlig opgave for Kunsthal Charlottenborg at være danskernes øjne internationalt. Vi vil gerne være de første til at vise de nye internationale stjerner og vi vil samtidig gerne bringe de største oplevelser og stjerner fra udlandet til Danmark”, udtaler Michael Thouber, direktør på Kunsthal Charlottenborg.

Det Obelske Familiefond har også tidligere støttet Kunsthal Charlottenborg, der derudover også modtager støtte fra andre fonde. Og både i 2018 og 2018 har Statens Kunstfond bevilget to millioner til hallens udstillingsprogram.

Læs også Københavnsk museum jubler: Vinder fornem europæisk pris

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?