København vil fjerne barrierer: Kender du et dumt fortov?

København Kommune beder borgerne om hjælp med at udpege fysiske forhindringer i millionbyen.

quote Det er københavnernes by. Det er dem, der kan fortælle os om behovene. 

Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester

Er der en københavnsk fortovskant, der virkelig generer dig? Er der et sted, som altid er pivglat, når det regner? Er du kørestolsbruger og virkelig træt af en særlig rampe?

Hvis du kender til en barriere i hovedstaden, så er det nu, du skal give din mening til kende. Kommunen beder nemlig borgerne om hjælp med at udpege fysiske forhindringer i millionbyen.

- Vi skal have en by, hvor alle kan færdes. Jeg er selv træt af ujævne fortov, som tiden ikke har været flinke ved, og det skal fx ikke være til hinder, at man sidder i rullestol, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell og fortsætter:

- Det er københavnernes by. Det er dem, der kan fortælle os om behovene. Det er dem, der er eksperter, og fremfor bare at gå i gang sådan lidt på må og få, vil vi gerne høre dem, der er berørt, hvor problemet er størst.

quote Ørestad er fuldstændig umulig at komme til og komme rundt i. Der er en fortidsssynd, der skal gøres noget ved.

Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester

Morten Kabell pointerer, at mange fortove i hovedstaden trænger til en kærlig hånd, fordi København er en gammel by. 

- Store dele af vores by er fra en tid, hvor man ikke tænkte så meget på tilgængelighed. Udfordringen har været, at vi ikke har haft penge til at gøre noget ved de her ting, men det har vi så nu, siger borgmesteren fra Enhedslisten til TV 2 Lorry. 

Det handler om at bruge pengene mest fornuftigt, lyder det fra borgmesteren, der selv peger på Ørestad som et sted, der trænger til at blive gjort noget ved - også selv om Ørestad kun har eksisteret siden omkring årtusindeskiftet.

- Ørestad er fuldstændig umulig at komme til og komme rundt i. Der skal laves en masse ting derude, så den bliver tilgængelig. Der er en fortidsssynd, der skal gøres noget ved, siger Morten Kabell. 

Store dele af København  er fra en tid, hvor man ikke tænkte så meget på tilgængelighed, lyder det fra Morten Kabell.
Store dele af København  er fra en tid, hvor man ikke tænkte så meget på tilgængelighed, lyder det fra Morten Kabell.
Foto: Keld Navntoft / Scanpix

At der nu er blevet afsat en pose penge til at forbedre tilgængeligheden i hovedstaden skyldes ikke mindst Handicaprådet i Københavns Kommune.

- Der har været et vedholdende og solidt pres fra handicaprådet, og jeg er rigtig glad for, at det er lykkes at bevilge penge dels til Ørestad og resten af byen. Fordi vi er en gammel by med kantstene og så videre, er kørestolsbrugere særligt hårdt ramt, lyder det fra borgmesteren.

Han fortæller, at idéen med at spørge borgerne er inspireret af et lignende initiativ, hvor kommunen spurgte borgerne, hvordan cykelstierne kunne forbedres.

- Vi havde kæmpestor succes med det i forbindelse med cykelstier. Der fik vi næsten 10.000 henvendelser. 

Kommunen kaster i år 7,5 millioner kroner efter at skabe bedre tilgængelighed i København.

Hvis du kender en bybarriere, som Københavns Kommune bør gøre noget ved, kan du give din mening til kende her: Hjælp os med at udpege fysiske barrierer i København 
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik