København giver Christiania løft for 20 millioner kroner

Millioner af kroner til byfornyelse af Christiania - men skal alle projekter føres ud i livet, kræver det, at også fonde vil medvirke.

Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Christiania har i mange år levet i en tidslomme. Nu er der 20 millioner kroner på vej til byfornyelse. Det har Teknik- og Miljøudvalget besluttet på et møde mandag.

Millionerne til Christiania skal blandt andet gå til at skrotte forældede toiletter, skaffe mere klimavenlig varme og skabe en tydeligere grænse mellem det offentlige og private rum.

Byfornyelsen på Christiania er en del af en Partnerskabsaftale med Fonden Christiania, hvor fonden selv lægger yderligere 10 millioner kroner. 

Læs også København giver 1 million kroner til lamper på Christiania

Hos de Radikale, der stemte for millionstøtten, siger Mette Annelie Rasmussen:

-Jeg synes, det er en glædelig udvikling, som vi kan se frem til. Det en sørgelig baggrund, men nu kan vi hjælpe med at give christianitterne en ny begyndelse.

De Radikale er særligt glade for, at Fonden Christiania bakker op om byfornyelsen og selv er med til at finansiere opdateringen:

-Christiania skal blive ved med at have mere kant end resten af byen – men nu bliver det på en mere reguleret måde. 

Læs også Politiker om byfornyelse på Christiania: "De kan forny for egen regning"

De Konservative stemte imod, at Christiania skulle have penge til byfornyelse. Partiet mener, at det er en privat opgave at vedligeholde sin ejendom.

- Christiania bør selv betale, når man skal bruge penge til netop at renovere og vedligeholde bygningerne i Fristaden, siger Jakob Næsager fra de Konservative.

Partnerskabsaftalen mellem Københavns Kommune og Fonden Christiania vil give Fristaden en kærlig hånd med 11 projekter.

Skal de alle føres ud livet, kræver det dog, at private fonde også vil putte penge i byfornyelsen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik