København valgt som værtsby for stort sportsevent

København har vundet værtsskabet for EuroGames 2021.

Regnbue-sportsstævnet EuroGames kommer til København om tre år.

Det oplyser regnbuesportsforeningen Pan Idræt, der har søgt om at være arrangører i 2021, til TV 2 Lorry.

EuroGames er et sportsarrangement for LGBT+-personer, hvor der skal dystes i 27 forskellige sportsgrene. Man må dog også gerne være med, selvom man er heteroseksuel og føler sig tilpas med det køn, man blev født som.

LGBT+-PERSONER

EuroGames skal afvikles parallelt med WorldPride som et globalt mega-event med navnet Copenhagen 2021. Arrangørerne vurderer, at det vil tiltrække en halv million deltagere og tilskuere. 

- Vi er stolte over, at sportsfolk fra hele Europa har tildelt værtskabet for EuroGames til Pan Idræt og valgt København som værtsby, lyder det fra Christian Bigom, formand for Pan Idræt.

- Vi inviterer atleter fra hele verden til et topprofessionelt og mangfoldigt sportsstævne, tilføjer han.

Beslutningen om at København skal være værtsby blev truffet på generalforsamlingen i European Gay & Lesbian Sport Federation.

Pan Idræts bud på EuroGames lægger op til konkurrencer i mere end 25 sportsgrene og en konference, som skal fremme inklusion i sport.

Historisk event

Når Copenhagen 2021 løber af stablen, er det første gang, WorldPride og EuroGames afvikles samlet. Ifølge arrangørerne giver det nogle særlige muligheder og et historisk potentiale.

- Med Copenhagen 2021 samler vi hele byen for at fejre kærlighed, kampgejst og mangfoldighed, lyder det fra Lars Christian Østergreen, direktør for Copenhagen 2021.

- Det bliver en moderne milepæl i kampen for lige rettigheder, når vi inviterer hele verden til et kæmpe event med hundredtusindvis af deltagere. Vi glæder os til at arbejde sammen med Copenhagen Pride og Pan Idræt for at eksekvere et storslået event, siger han.

Det er desuden planen, at en del af aktiviteterne i Copenhagen 2021 skal finde sted i Malmø, så deltagerne oplever at være en del af ét samlet event, som eksekveres i både Danmark og Sverige.

Stolt overborgmester

Den omfangsrige event skaber også begejstring hos politikere i Københavns Kommune, som har været med til at finansiere indsatsen for at få WorldPride og nu EuroGames til København.

Frank Jensen (S), overborgmester i København, udtaler:

- Jeg er stolt over, at København igen vælges som værtsby for et stort og mangfoldigt event. Jeg glæder mig til at vise Greater Copenhagens idrætsfaciliteter frem til atleter fra hele verden og slå et slag for alles ret til at dyrke sport i trygge fællesskaber. Copenhagen 2021 vil uden tvivl sætte København på verdenskortet, trække turister til byen og sætte lige rettigheder på dagsordenen.

Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å) deler begejstringen.

- København er en af verdens mest LGBTQI+ venlige byer i verden. Derfor giver det virkelig god mening, at vi som by får æren af at afvikle denne gigantiske mangfoldighedsfest. Samtidig er det en vigtig anledning til at tale højt om de udfordringer, som LGBTQI+ miljøet desværre stadigvæk skal forholde sig til. Vi skal blive langt bedre til at rumme hinanden. Det gælder også i sporten, siger Niko Grünfeld. 

Styrker Københavns brand

I Wonderful Copenhagen glæder man sig over, at EuroGames kan styrke markedsføringen af København:

- København er allerede kendt for at være en af verdens mest mangfoldige destinationer, hvor LGBT-turister trygt kan rejse til. En begivenhed som netop EuroGames er med til at understøtte denne position, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

- Derudover glæder vi os selvfølgelig over den samfundsøkonomiske gevinst, som EuroGames vil afføde, samt muligheden for at vise byen frem til alle dem, der kommer for at deltage i begivenheden, siger Mikkel Aarø-Hansen.

Ifølge Wonderful Copenhagens beregninger, på baggrund af arrangørernes forventninger til antal tilrejsende deltagere, så vil afviklingen af WorldPride og EuroGames generere cirka 120 millioner kroner i turismeomsætning.

Fakta

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere