København valgt som værtsby for stort sportsevent

København har vundet værtsskabet for EuroGames 2021.

Arkivfoto fra World Outgames i København i 2009. World Outgames er ligesom EuroGames et sportsstævne for LGBT+-personer. Foto: Casper Christoffersen - Ritzau Scanpix

Regnbue-sportsstævnet EuroGames kommer til København om tre år.

Det oplyser regnbuesportsforeningen Pan Idræt, der har søgt om at være arrangører i 2021, til TV 2 Lorry.

EuroGames er et sportsarrangement for LGBT+-personer, hvor der skal dystes i 27 forskellige sportsgrene. Man må dog også gerne være med, selvom man er heteroseksuel og føler sig tilpas med det køn, man blev født som.

LGBT+-PERSONER

Fællesbetegnelse for homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og andre, der falder uden for de mest typiske køns- og seksualitetsdefinitioner.

EuroGames skal afvikles parallelt med WorldPride som et globalt mega-event med navnet Copenhagen 2021. Arrangørerne vurderer, at det vil tiltrække en halv million deltagere og tilskuere. 

- Vi er stolte over, at sportsfolk fra hele Europa har tildelt værtskabet for EuroGames til Pan Idræt og valgt København som værtsby, lyder det fra Christian Bigom, formand for Pan Idræt.

- Vi inviterer atleter fra hele verden til et topprofessionelt og mangfoldigt sportsstævne, tilføjer han.

Beslutningen om at København skal være værtsby blev truffet på generalforsamlingen i European Gay & Lesbian Sport Federation.

Pan Idræts bud på EuroGames lægger op til konkurrencer i mere end 25 sportsgrene og en konference, som skal fremme inklusion i sport.

Læs også Kæmpe sportsstævnes fremtid i København afgøres i weekenden

Historisk event

Når Copenhagen 2021 løber af stablen, er det første gang, WorldPride og EuroGames afvikles samlet. Ifølge arrangørerne giver det nogle særlige muligheder og et historisk potentiale.

- Med Copenhagen 2021 samler vi hele byen for at fejre kærlighed, kampgejst og mangfoldighed, lyder det fra Lars Christian Østergreen, direktør for Copenhagen 2021.

- Det bliver en moderne milepæl i kampen for lige rettigheder, når vi inviterer hele verden til et kæmpe event med hundredtusindvis af deltagere. Vi glæder os til at arbejde sammen med Copenhagen Pride og Pan Idræt for at eksekvere et storslået event, siger han.

Det er desuden planen, at en del af aktiviteterne i Copenhagen 2021 skal finde sted i Malmø, så deltagerne oplever at være en del af ét samlet event, som eksekveres i både Danmark og Sverige.

Læs også Copenhagen Pride misbrugt: Advarer mod falske t-shirts

Stolt overborgmester

Den omfangsrige event skaber også begejstring hos politikere i Københavns Kommune, som har været med til at finansiere indsatsen for at få WorldPride og nu EuroGames til København.

Frank Jensen (S), overborgmester i København, udtaler:

- Jeg er stolt over, at København igen vælges som værtsby for et stort og mangfoldigt event. Jeg glæder mig til at vise Greater Copenhagens idrætsfaciliteter frem til atleter fra hele verden og slå et slag for alles ret til at dyrke sport i trygge fællesskaber. Copenhagen 2021 vil uden tvivl sætte København på verdenskortet, trække turister til byen og sætte lige rettigheder på dagsordenen.

Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å) deler begejstringen.

- København er en af verdens mest LGBTQI+ venlige byer i verden. Derfor giver det virkelig god mening, at vi som by får æren af at afvikle denne gigantiske mangfoldighedsfest. Samtidig er det en vigtig anledning til at tale højt om de udfordringer, som LGBTQI+ miljøet desværre stadigvæk skal forholde sig til. Vi skal blive langt bedre til at rumme hinanden. Det gælder også i sporten, siger Niko Grünfeld. 

Læs også Præster til Pride: Vi byder kærligheden velkommen

Styrker Københavns brand

I Wonderful Copenhagen glæder man sig over, at EuroGames kan styrke markedsføringen af København:

- København er allerede kendt for at være en af verdens mest mangfoldige destinationer, hvor LGBT-turister trygt kan rejse til. En begivenhed som netop EuroGames er med til at understøtte denne position, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

- Derudover glæder vi os selvfølgelig over den samfundsøkonomiske gevinst, som EuroGames vil afføde, samt muligheden for at vise byen frem til alle dem, der kommer for at deltage i begivenheden, siger Mikkel Aarø-Hansen.

Ifølge Wonderful Copenhagens beregninger, på baggrund af arrangørernes forventninger til antal tilrejsende deltagere, så vil afviklingen af WorldPride og EuroGames generere cirka 120 millioner kroner i turismeomsætning.

Fakta

  • København har netop vundet værtskabet for EuroGames i 2021.
  • EuroGames afholdes sammen med WorldPride, og tilsammen udgør de to events ’Copenhagen 2021’
  • Copenhagen 2121forventes at tiltrække 750.000 deltagere og består af både et kulturspor med parade, et kulturspor med menneskerettighedskonference samt sportsstævnerne.
  • Det er første gang nogensinde, at EuroGames og WorldPride afholdes sammen.
  • ’Copenhagen 2021’ finder sted 12.- 22. august 2021.
  • Organisationen Happy Copenhagen står bag afholdelsen af EuroGames.
  • Samtlige syv borgmestre har i 2016 og 2017 skrevet en støtteerklæring til megaeventet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?