Grønt lys for planerne: Nu rykker IKEA et skridt nærmere

Et bredt flertal på Københavns Rådhus stemmer lokalplanen for det nye boligmekka igennem. Konservative var imod - men er ikke helt enige internt.

IKEAs storslåede planer om en city-udgave af møbelvarehuset ved jernbaneterrænet på Kalvebod Brygge er nu rykket et skridt tættere på at blive virkelighed.

Et flertal i miljø- og teknikudvalget på Københavns Rådhus har mandag eftermiddag givet grønt lys til byggeriet ved at godkende lokalplanen som indstillet. 

Det oplyser det radikale medlem af udvalget, Mette Annelie Rasmussen, til TV 2 Lorry.

Fire af de i alt 37 høringssvar har givet anledning til justeringer af det oprindelige projekt, fremgår det af sagsfremstillingen. 

K var imod - og dog

Kun Det Konservative Folkeparti stemte imod.

- Vi konservative har som de eneste stemt imod lokalplanen, der vil tillade IKEA. Vi synes, at der er grimt og for massivt. Det vil give trafikkaos på et meget tæt trafikeret område, skriver udvalgsmedlem Jakob Næsager, Kons., på Facebook.

Han er ikke helt enig med partifællen Jens Kindberg, der opstiller som nummer tre på partiets liste til kommunalvalget til efteråret.

Kandidat: Fordele overstiger ulemper

Jens Kindberg deler Jakob Næsagers bekymring for, om de planlagte 370 parkeringspladser til biler er nok, men synes fordelene ved projektet overstiger ulemperne. Derfor glæder han sig over, at lokalplanen er gået igennem – selv om han anerkender, at det er på trods af og ikke på grund af Jakob Næsager.

Hvad havde du stemt, hvis du havde siddet i udvalget?

- Så havde jeg talt med de andre konservative politikere på rådhuset. Så havde vi selvfølgelig fundet frem til et fælles fodslag om det her. Jeg ville selvfølgelig følge partilinjen, siger Jens Kindberg til TV 2 Lorry.

Radikale: Det lover godt

Helt udelt begejstring finder man hos Radikale Venstre.

- Samlet set byder IKEA-projektet på nye og spændende muligheder for byen, et helt nyt byrum og en masse arbejdspladser samt på sigt 500 ungdomsboliger. De rhar været en konstruktiv dialog med IKEA, og vi synes, det lover rigtig godt for København, skriver Mette Annelie Rasmussen i en sms til TV 2 Lorry. 

Foruden IEKA-varehuset på 37.000 kvadratmeter skal der opføres knap 500 ungdomsboliger, som får navnet Kaktustårnene og et Cab Inn-hotel på 21.0000 kvadratmeter, fremgår det af lokalplanen. 

Flere lokale har kritiseret forholdene for fodgængere og cyklister på Dybbølsbro. De er der taget højde for i det reviderede lokalplanforslag, hvor både cyklende og gående kan se frem til bedre plads på Dybbølsbro, siger miljø- og teknikborgmester Morten Kabell, Enhedslisten, i en pressemeddelelse.

- Den nye IKEA inviterer københavnerne til at tage cyklen til varehuset, og derfor skal vi selvfølgelig også være opmærksomme på den ekstra cykeltrafik, det vil medføre. Derfor skaber vi også tidssvarende forhold, når IKEA er klar til at slå dørene op på Dybbølsbro. Den politiske beslutning er taget, og pengene er afsat, siger Morten Kabell. 

IKEA skal efter planen åbne i 2019.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag

20200118-155319-L-1920x1077we

Kommune vil se på, om folkeskoleelever skal møde senere

20201001-205550-7-5250x2947ma

Kommuner opfordrer staten til at hjælpe med at huse ukrainere


København


Forsiden lige nu

Se flere