Se planerne for den nye IKEA i København

Fra 2019 kan københavnerne cykle til IKEA på Kalvebod Brygge. Foruden et stort 'city-varehus' vil de også bygge 500 ungdomsboliger og et grønt strøg.

Planerne for IKEAs 'city-varehus' på grunden ved Kalvebod Brygge er i dag blevet offentliggjort. Og de er ambitiøse.

Foruden det faktum at IKEA ønsker at bygge et samlet etageareal på svimlende 74.000 kvadratmeter, er de store planer for området blandt andet at skabe spændende, nye byrum og grønne, rekreative områder på et grønt strøg, der skal fungere som rød tråd gennem hele området. Det skriver IKEA i en pressemeddelelse til TV 2 Lorry.

 

Billeder fra den nye lokalplan
Billeder fra den nye lokalplan
Foto: IKEA

 

Det grønne strøg

Det grønne strøg skal gå fra Bernstorffsgade til Otto Busses Vej via taget på det nye IKEA-varehus, hvor der desuden skabes en taghave og en restaurant med udeservering.

- At bygge et IKEA varehus med plads til grønne, rekreative byrum og med respekt for områdets urbane karakter har været et vigtigt mål i samarbejdet med kommunen om den nye lokalplan. Det har været en spændende udfordring, som jeg synes, vores arkitekter har løst rigtigt flot. Vi tror på, at projektet vil give nyt liv til Kalvebod Brygge, skriver administrerende direktør i IKEA Danmark, Dennis Balslev, i pressemeddelelsen. 

Billeder fra den nye lokalplan Foto: IKEA  
Billeder fra den nye lokalplan Foto: IKEA  

 

Forskellige kvadratmetre

Foruden varehuset på 37.000 kvadratmeter, ønsker IKEA, ifølge lokalplanen, at opføre knap 500 ungdomsboliger og et Cab Inn-hotel.

Ungdomsboligerne, der går under navnet 'Kaktustårnene' og er tegnet af det verdensberømte arkitektfirma Bjarke Ingels Group, kommer i alt til at fylde 16.000 kvadratmeter.

Hotellet kommer til at fylde en anelse mere, og kommer til at fylde 21.000 kvadratmeter. Bag tegningerne til hotellet står Dorte Mandrup Arkitekter.

 

Billeder fra den nye lokalplan Foto: IKEA  
Billeder fra den nye lokalplan Foto: IKEA  

 

Borger-høring skal give grønt lys

Før lokalplanen kan godkendes, skal den sendes i høring. I den periode afholder IKEA og partnere to events, hvor man kan blive klogere og dele sin holdning.

- Vi vil gerne være en god nabo, og derfor er det vigtigt for os at høre, hvad borgerne tænker, når vi flytter ind. Vi afholder de to borgerevents for at informere og forventningsafstemme med borgerne, selvom nogle ting ligger fast, vil vi stadig lytte til input, inspiration og bekymringer, skriver Dennis Balslev i pressemeddelelsen. 

IKEAs varehus vil blive tre etager højt og hæve sig 19 meter over jorden på sit højeste sted.

 

Billeder fra den nye lokalplan Foto: IKEA  
Billeder fra den nye lokalplan Foto: IKEA  

 

Fakta om den nye lokalplan

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Tivoli fredagsrock

Tivoli udsætter Fredagsrock - lancerer nyt musikkoncept i stedet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere