Første gang i Kbh: Natteløb for bedre psykisk sundhed

Eventet 'Darkness Into Light', der sætter fokus på selvmord og psykisk sårbarhed, vil i nat for første gang nogensinde blive afholdt i København.

Hvis du ikke ved, hvad din lørdag morgen skal bruges på, eller med hvem, den skal bruges, så kan en gå- eller løbetur rundt om søerne måske friste.

I samarbejde med Psykiatrifonden kommer eventet Darkness Into Light for første gang nogensinde til Danmark, og vil i morgen blive afholdt kl. 04 fra Planetariet på Gl. Kongevej på Vesterbro.

quote Alle fortæller, at det er en stærk oplevelse at gå med andre i de stille morgentimer og mærke fællesskabet omkring et emne, som for mange stadig er tabubelagt.

Eimear O'Herlihy, Initiativtager

Arrangementet stammer oprindeligt fra den irske hovedstad Dublin, hvor 400 mennesker løb og gik i Phoenix Park for at skabe opmærksomhed om psykisk sårbarhed.

Sidste år deltog intet mindre end 130.000 mennesker i 150 forskellige byer verden over, og nu kommer det for første gang nogensinde til Danmark og København.''

- Det fantastiske i at gå sammen i mørket, med solopgangen i samlet flok, i erindring om en savnet eller egne næres problemer med den indre verden, gør det til en bevægende og smuk begivenhed og bringer håb til de berørte, siger Eimear O'Herlihy, der er initiativtager til eventet i København og bor i Danmark.

Hun har blandt andet oplevet, at hendes tætte veninde i flere år levede med paranoid skizofreni, angst og PTSD, men som sidenhen er blevet rast.

quote Det er vigtigt at tale om det og få det på dagsordenen, både i befolkningen og politisk og økonomisk. Derfor er det indlysende for os at gå med i Darkness into Light.

Niels Adler, Kommunikationschef, Psykiatrifonden

- Der er brug for at blive kastet mere lys over psykisk sygdom og psykisk sårbarhed. Alle fortæller, at det er en stærk oplevelse at gå med andre i de stille morgentimer og mærke fællesskabet omkring et emne, som for mange stadig er tabubelagt, siger Eimear O'Herlihy, der er initiativtager til eventet i København og bor i Danmark.

Eventen er skabt af den irske non-profit organisation Pieta House, som blev dannet i 2006. Organisationen hjælper mennesker, der har det psykisk dårligt, skader sig selv eller er selvmordstruede. Den støtter desuden pårørende med telefonisk støtte, rådgivning og gratis terapi.

Natte/morgenarrangementet er dog ikke gratis, da det koster 185,5 kroner at deltage for voksne og 111,50 for seniorer 65+ og studerende. Børn er gratis, men skal op til 16-års alderen følges med en voksen.

50 % af overskuddet vil dog gå til en organisation i lokalsamfundet. I Danmark sker det i et samarbejde med Psykiatrifonden, der er glad for at indgå i samarbejdet om at skabe opmærksomhed om psykisk sårbarhed.

- Det er vigtigt at tale om det og få det på dagsordenen, både i befolkningen og politisk og økonomisk. Derfor er det indlysende for os at gå med i Darkness into Light, siger kommunikationschef i Psykiatrifonden, Niels Adler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere