Over 1.000 ensomme børn finder venner på hjemmeside

Ensomhed rammer alle aldre. Selv børn, der mødes med tyve klassekammerater hver dag, søger desperat efter en bedste ven.

Foto: Henning Bagger / Scanpix

TV 2 Lorry fortalte forleden om Patrick Cakirli, der har samlet 1.000 mere eller mindre ensomme unge i et netværk på Facebook.

Men det er ikke kun unge og studerende som Patrick Cakirli, der slås med ensomhed i storbyen. Også børn savner venner, viser en hjemmeside, som på otte måneder har samlet over 1.300 ensomme børn. 

Læs også Patrick skrev, at han var ensom - og så dukkede 17 nye venner op

- Det er jo gået rigtig fint. Folk finder hinanden på kryds og tværs, siger Camilla Lind-Følsgaard fra Østerbro, direktør og stifter af hjemmesiden.

MineVenner.dk, som hjemmesiden hedder, kan børn sammen med deres forældre oprette profiler og søge efter nye venner.

Det er jo gået rigtig fint. Folk finder hinanden på kryds og tværs

Camilla Lind-Følsgaard, direktør og stifter af MineVenner.dk

- Flere skriver, at de bliver revet væk fra deres netværk i forlængelse af en skilsmisse. De er lidt udsatte på deres netværk. Det kan både være svært at fastholde sit netværk og få sig et nyt, siger Camilla Lind-Følsgaard.

Søn fik nye venner

Hun oprettede hjemmesiden tilbage i maj, fordi hendes egen søn på 12 år manglede venner. Nu har han mødt et brødrepar, som bor halvtid hos deres far på Østerbro.

- Når drengene er hos deres far, er både skole og fritidsinteresser langt væk. Det fik deres far til at søge nye venner til dem på Østerbro, hvor han bor, siger Camilla Lind-Følsgaard.

Læs også Patrick hyldes for sit mod: 1000 melder sig ind hans i gruppe for ensomme

Patrick Cakirli søger venner via Facebook. Men for Camilla Lind-Følsgaard var en hjemmeside, hvor forældrene kan hjælpe børnene, mere oplagt.

Vi rigtig glade for at vi kan hjælpe forældre og børn med nye relationer

Camilla Lind-Følsgaard, direktør og stifter af MineVenner.dk

Hjemmesidens over 1.300 profiler er spredt ud over hele landet. Specielt i hovedstadsområdet, hvor folk bor tæt, bliver der skabt nye relationer.

- Vi er rigtig glade for, at vi kan hjælpe forældre og børn med nye relationer, siger Camilla Lind-Følsgaard.

Børnene, der søger venner, er op til 14-15 år.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik