Flere københavnere får skråvægge og god udsigt

De sidste fem år har Københavns Kommune givet et stigende antal tilladelser til at bygge boliger på ubenyttede tagetager.

Flere københavnere kan nyde udsigten fra højderne i takt med en stigning i antallet af byggetilladelser til at omdanne uudnyttede loftsrum til boliger i Københavns Kommune. Foto: Ditte Valente/Ritzau Scanpix

Hvis du drømmer om at bo med skråvægge, fritlagte bjælker og sollys i lejligheden, så kan du glæde dig over, at der bliver flere taglejligheder i Københavns Kommune.

Flere får nemlig lov til at ombygge gamle tørrelofter og andre uudnyttede tagetager til boliger. Det skriver DR P4 København. 

Læs også SE LISTEN: Nu kan du stemme på Københavns smukkeste nybyggeri

For fem år siden blev der givet 84 byggetilladelser til at lave boliger på tagetager, mens der sidste år blev givet 106 tilladelser. Det viser tal fra Københavns Kommune. 

- Det er en rigtig god måde at skaffe flere boliger på. Vi udnytter de kvadratmeter, som vi allerede har, i stedet for at bygge på for eksempel grønne områder eller bygge meget højt, siger Ninna Hedeager Olsen (Enhedsl.), som er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, til DR P4 København. 

Læs også Københavns største boligselskab udsatte beboere for asbest

Ifølge Tine Nielsen, som er arkitekt og brevkassebestyrer hos Bolius, undlod man i sin tid at oprette boliger oppe under tagkonstruktionen, blandt andet fordi man havde brug for tørrerum, fordi man ikke kunne isolere ordentligt under taget, og fordi der var et stort varmetab ved ovenlysvinduer.

- Men i dag er der langt bedre muligheder, og vi sætter også større pris på luft og lys i dag. Der er en stor attraktion ved at bo højt oppe, siger Tine Nielsen, som dog også påpeger, at det får betydning for beboerne i opgangene, hvis der bygges nye boliger under taget.

- Der bliver tættere befolket, og der er flere, der skal bruge opgangen og gården. Og hvis man har haft opbevaring på loftet, så skal man finde plads til sine ting andre steder, siger Tine Nielsen til DR P4 København.

Antal byggetilladelser til byggesager omhandlende etablering af tagboliger i eksisterende bebyggelse

2013: 84
2014: 78
2015: 98
2016: 114
2017: 106
2018*: 35

*2018 kun til og med 12. marts 2018

Tallene er inkl. sager, hvor tagetage inddrages i eksisterende bolig, hvormed boligarealet udvides, men der ikke opstår en ekstra bolig.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik