Elever tog pis på skole: Her er sandheden bag viral plakat

Eleverne i de mindre klasser blev vrede, da 9. klasserne proklamerede at karameller blev byttet ud med gulerødder.

- Vi synes, at det er sygt nederen med en sukkerpolitik. Så hvis de gerne vil have en sukkerfri skole, så skal de få det, siger Liv Wiinblad til TV 2 Lorry.

Plakaten blev hængt op over hele Filipskolen, men de små klasser hev dem ned i protest, fortæller Liv Wiinblad.

1 af 2

"Da der er sukkerfripolitik på skolen, vil der desærre ikke være karameller til Karameldag. I stedet vil vi dele gulerødder ud til alle!", skrev 15-årige Liv Wiinblad og klassekammeraterne på en række A4-ark, som de hængte op rundt omkring på fra Filipskolen på Amager. 

Læs også Meldt til politiet: Elever nægter at tage hagekors ned

På skolen blev der nemlig for nogle år tilbage indført forbud mod sukker. Det vakte utilfredshed blandt de ældre årgange, fortæller Liv Wiinblad. Derfor ville de på sidste skoledag tage lidt fis på skolens sukkerpolitik. 

- Vi synes, at det er sygt nederen med en sukkerpolitik.

Liv Wiinblad, 9. klasse, Filipskolen på Amager

- Vi synes, at det er sygt nederen med en sukkerpolitik. Så hvis de gerne vil have en sukkerfri skole, så skal de få det, siger Liv Wiinblad til TV 2 Lorry. 

Vi kaster med gulerødder

Derfor besluttede 9. klasserne, at de sidste skoledag ville kaste med gulerødder i alle klasserne. Men det faldt ikke i god jord hos de mindre klasser på skolen. 

- Børnene var meget vrede over det. De hev faktisk alle vores plakaterne ned, fordi de var så utilfredse. Vi har opgivet at hænge flere op, siger Liv Wiinblad til TV 2 Lorry. 

Læs også Skoleeksperiment går viralt: 1.klasse sultede en hel dag

Hun fortæller, at 9. klasser på sidste skoledag har fået lov til at kaste med karameller, og derfor blev der i dag kastet massevis af karameller i skolegåden, mens der kun blev kastet med gulerødder i klasserne. 

- Vi gør det som en joke, og vi tror det bliver rigtig sjovt, sagde Liv Wiinblad forinden. 

Plakaten, som Liv og klasserkammeraterne lavede, nåede ud til flere tusinde, da Anders Hemmingsen postede den på sin Instagram med mere end 400.000 følgere. Her fik den lille plakat adskillige kommentarer. 

Godt jeg ikke går på Filipskolen på Amager.

Et opslag delt af Anders Søby Bruus Hemmingsen (@andershemmingsendk) den

Læs også Isbutik råber forældre op: Her har vi ingen au pair

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik