Børnekulturpiloter skaber nye fællesskaber

Kulturministeren besøgte i dag Urbanplanen med Kultur- og Fritidsborgmesteren for at se nærmere på Børnekulturpiloternes indsats i området.

Kulturministeren Mette Bock efterlyser værdiskabende kulturtilbud i udsatte boligområder, og netop derfor var hun i dag på i Urbanplanen, hvor Børnekulturpiloterne holder til.

Det var hun, fordi Kultur- og fritidsborgmester i København Niko Grünfeld havde inviteret hende til Solvang Bibliotek for at høre mere om projekt børnekulturpiloterne.

- Kulturministeren har været på udkig efter steder, hvor kulturen rammer socialt udsatte områder særligt godt, og der er vi så heldige, at her i Urbanplanen er der noget helt specielt i Børnekulturpiloterne, som er et projekt, der handler om at integrere kunsten og kulturen og fritidslivet aktivt i børnehøjde, siger Niko Grünfeld.

Børnekulturpiloterne er nemlig et helt anderledes fritidstilbud i Urbanplanen, der bidrager til kulturliv i lokalområdet på børnenes præmisser. For ti år siden startede projektet som et initiativ fra lokale ildsjæle, og i 2016 blev det så lagt ind under Københavns Kommune.

Imponeret minister

Og ifølge ministeren var første stop på hendes inspirationstur rundt i landet noget, hun vil tage med sig videre:

- Jeg synes, det er et spændende projekt at have børnekulturpiloter. Det siger noget om, at man bruger børn og deres idéer og kreativitet til, hvordan man kan arbejde med kultur, så ligesom man kan gå til, siger Kulturminister, Mette Bock. 

Piloterne er mindst ti år gamle og mødes hver tirsdag på bibliotek for at gå til kultur – nøjagtigt som andre børn går til fodbold eller violin, og det hjælper på lokalmiljøet, mener Kultur- og Fritidsborgmesteren:

- Det er jo med til at skabe mening, fællesskab og livskvalitet for mange af de her børn, og så er det også med til at skabe en kunstnerisk forståelse og en mening med at man kan meget andet end det man normalt føler og er opvokset med, fortæller Niko Grünfeld. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

loft

Anne købte lejlighed med ekstraordinært loft - nu giver hun det væk

Plejehjemsklovn1

playCirkusklovne måtte ikke optræde. Så lejede de en lift og steg til vejrs

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere