Amerikanere hylder amerikanere - for Tivoli-byggeri

Tivolihjørnet, der rummer Tivoli Food Hall har vundet en amerikansk arkitekturpris.

Den bugter sig fra hjørnet af Vesterbrogade ned langs Bernstorffsgade, Tivolis markante nybygning, hvor forlystelseshavens bud på et madmarked, Tivoli Food Hall ligger - og så ligger en del af det luksuriøse Nimb Hotel også i nybyggeriet, som har givet plads til 21 ekstra værelser.

Byggeriet er tegnet af Pei Cobb Freed & Partners Architects - et amerikansk arkitekfirma med hovedsæde i New York. Og hjemme i USA har man nu fået øje på Tivoli-projektet, der vinder American Architecture Awards 2018.

Prisen gives til byggerier i eller uden for USA, som er tegnet af amerikanere.

-Vi er stolte over, at Tivoli Hjørnet er blevet tildelt en af de mest prestigefyldte, amerikanske arkitekturpriser: The American Architectual Award. Det er også inspirerende for os, at vi har kunnet tiltrække en så dygtig, internationalt berømmet arkitekt som Ian Bader, der har været ledende arkitekt på Tivoli Hjørnet. Pei Cobb Freed & Partners er vant til at bygge blandt historiske bygninger og har med Tivoli Hjørnet formået at skabe et nyt, levende pejlemærke, der lægger sig flot op af deres tidligere projekter som f.eks. den berømte glaspyramide i Louvres gård i Paris, siger Lars Liebst, direktør i Tivoli.

Louvres verdensberømte glaspyramide i Paris er designet af de samme arkitekter, som står bag Tivolibyggeriet.
Louvres verdensberømte glaspyramide i Paris er designet af de samme arkitekter, som står bag Tivolibyggeriet.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

 

Københavnere vækker glæde

I en perssemeddelelse fra Tivoli udtrykker de amrikanske arkitekter ligeledes begejstring. -Men, siger partner i firmaet, Ian Bader:

-Vi er smigrede over at bygningen får denne fornemme anerkendelse, men endnu mere over at københavnerne har taget så godt imod den. Det gør stort indtryk, at bygningen bruges så alsidigt og med begejstring, og vi glæder os over, at bygningen på denne måde fortsætter Tivolis dejlige tradition for at skabe rammer om folks samvær.

Den amerikanske pris er den største offentlige pris, der gives af en kultur- og uddannelsesinstition som dermed ikke er kommerciel.