Bordtennis hitter blandt ældre: Godt for humør og hukommelse

Der er mange gode grunde til at gribe bold og bat, påpeger man hos Brønshøj Bordtennis, der nu har landets største afdeling for seniorer.

Færre danskere kaster sig ud i den ædle ping-pong-disciplin på klubplan. Men et ganske særligt sted går det faktisk rigtig godt. 

I det store Grøndal Multicenter på grænsen til Københavns Nordvestkvarter er der nemlig ikke kun boksning, fægtning og eSport på programmet. På første sal holder Brønshøj Bordtennis til, og deres seniorafdeling får stadig flere medlemmer. 

quote Nogle tænker måske, at det ikke er så vildt, fordi folk er ved at holde op, når de bliver 70 år. Men jo ældre folk bliver, des hårdere kæmper de for at opnå et eller andet. Sådan er det med flere ting i livet

Niels Ramberg, verdensmester 

Tirsdag sprang champagneflaskerne til klapsalver og taler, for Kurt - som han hedder - er medlem nummer 100. 

Således har Brønshøj Bordtennis nu Danmarks største seniorafdeling for motionister over 60 år - og dét til trods for, at flere er gået bort med årene, som formand Flemming Larsen tørt nævner i en sidebemærkning.

- Det er en stor dag for dansk bordtennis, men især er det stort for Brønshøj Bordtennis 60+, lyder det fra den glade formand, der i øvrigt har koordineret turneringer, træninger og fester på stedet i de seneste seksten år. 

Holder gode fester

Han tillægger klubbens stærke sociale profil en del af æren for medlemsfremgangen. 

I 2009 havde man under 60 medlemmer, og i dag har man altså rundet spiller nummer 100:

- Vi gør meget ud af det sociale hernede. Vi har klubmesterskaber, en juleturnering og så har vi temafester én gang om året, forklarer Flemming Larsen til TV 2 Lorry. 

Plakater og billeder på væggene afslører, at man har haft både cowboy-tema, Elvis- og Beatles-tema med udklædninger, dans og musik.  

Men selvom man holder af gode fester og har fået gråt hår, er det ikke ensbetydende med, at man ikke går op i selve sporten.

TV 2 Lorry udfordrede senior-damerne til et slag bordtennis. Se, hvordan det gik:

 

Verdens bedste spiller kommer her

I klubben har man således anskaffet sig hele to træningsrobotter, så der kan spytte bolde ud i forhånd og baghånd.

Gulvene er OL-certificerede. Og så løber den nuværende verdensmester i herresingle i 70 til 74 års-rækken, Niels Ramberg, rundt på banerne. 

Han fik polio som lille dreng, men har på trods af lammelserne været blandt de bedste på Europa-ranglisten, vundet DM og senest altså hevet guldmedaljen hjem fra verdensmesterskabet i Alicante:

- Nogle tænker måske, at det ikke er så vildt, fordi folk er ved at holde op, når de bliver 70 år. Men jo ældre folk bliver, des hårdere kæmper de for at opnå et eller andet. Sådan er det med flere ting i livet, siger den eftertænksomme idrætsmand til TV 2 Lorry, mens han giver et par tricks på banen. 

Både for kvinder og mænd

Til andre bordtennisklubber har formanden især ét råd, som han kan give videre, hvis der skal værges flere spillere.

Træningsfaciliteterne skal være til rådighed om formiddagen, hvor pensionisterne har tid, og så skal man sørge for at tiltrække alle typer af folk:

- Her er mange damer, og det er vi meget stolte af. Så kommer her også en del ældre mænd med dårlige knæ, så de ikke længere kan spille fodbold, tennis eller badminton, siger Flemming Larsen til TV 2 Lorry.

UNGDÅ DEMENS MED BOLD OG BAT

Bordtennis kan i bedste fald modvirke udvikling af demens og Alzheimers-sygdom. 

Meget forskning tyder på, at aktivitet og et socialt liv er med til at holde hjernen skarp. Bordtennis er særligt godt, fordi det er mere skånsomt end mange andre sportsgrene.

Bordtennisbolden har en hvis lethed og fart over sig – og du ved aldrig, hvor din modstander skyder bolden hen. Og dét tvinger dig til at bevare roen og overblikket, samt være hurtig på aftrækkeren for at ramme bolden.

Kilde: Aeldresagen.dk

 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Sport

VM i Hafnia-hallen

playTusinder deltog i VM-fest i Hafnia-hallen, mens Qatar-kritik for en tid forstummede

Amnesty Internationals generalsekretær Vibe Karup

playGymnasielever må se VM-kampe i skoletiden på én betingelse

20170425-160056-3-1920x1281we

Efter nye krav: Københavns Kommune støtter VM-arrangement med 150.000 kroner

20210707-200655-L-1920x1280we

VM i arbejdstiden: Storskærm eller svedetur over tasterne?


København


Forsiden lige nu

Se flere