Bliv træpartner: København giver et træ - du passer det

Var det noget at blive træpartner? Københavns Kommune tilbyder at levere et træ, som borgeren selv planter og passer.

Synes du, der mangler et kastanjetræ i din gård eller en hængepil i din gade?  

Et nyt tiltag betyder, at københavnerne nu kan ansøge kommunen om et såkaldt 'partnerskabstræ' og plante det på deres private arealer. Borgeren indgår et partnerskab med kommunen om at modtage, plante og selv passe et træ.

 - Projektet med partnerskabstræerne er en måde at få plantet træer på steder, hvor kommunen normalt ikke kan plante, og træerne vil glæde en masse mennesker, fordi deres lokalområde bliver grønnere, siger enhedslistens teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

København skal have flere træer, det er en del af kommunens træpolitik. Derfor vil kommunen over de næste to år forære københavnerne træer for 1.4 mio. kr.

Puljen til partnerskabstræer fordeles efter først til mølle. 

Projektet med partnerskabstræerne skydes i gang den 30. maj, hvor den almene boligforening 3B, der blandt andet har boliger i Valby, får foræret 80 partnerskabstræer af kommunen. 

Hvem kan få et træ?

Alle københavnere, organisationer og virksomheder, som råder over private arealer i København, kan ansøge om et eller flere partnerskabstræer.

Det er træpartnerne, der har ansvaret for at plante og passe træet. Det kan være ejeren af arealet, hvor træet skal stå, beboere eller frivillige i området.

Træet skal plantes et sted, hvor alle københavnere får glæde af det

Før du planter, skal du undersøge om jorden er egnet til trævækst

Hvis du vil vide mere, kan du læse om ordningen, og hvordan man ansøger på Københavns kommunes hjemmeside HER