Albert reddede Olsen-banden-udstilling: "Jeg har en plan!"

En ny udstilling om Olsen-banden var kun få dage gammel, før en særlig vigtig museumsgenstand blev stjålet. Men så kom Albert - og han havde en plan!

I lørdags åbnede Nordisk Film en særudstilling i anledning af Olsen Bandens 50 års jubilæum.

Der skulle dog kun gå en dag, før der kom malurt i bægeret i det store Studie 4, hvor udstillingen foregår - og hvor mange scener fra de ikoniske Olsen Banden film blev optaget.

quote Så gik jeg ind i receptionen og sagde "jeg har en plan!"

Albert Elnif

Ved en hændelse, der nærmest kan karakteriseres som et kup, blev de velkendte planer, som Egon gang på gang har under armen, når han bliver løsladt fra Vridsløselille statsfængsel, nemlig stjålet.

Det fik 13-årige Albert Elnif til at udtænke en plan: Han havde ville lave sin egen hjemmelavede plan og servere den til Nordisk Film.

Og det gik rigtigt godt, fortæller han til TV 2 Lorry.

"Jeg har en plan"

- Det gik super godt! Jeg ankom til Nordisk Film klokken 15, og så gik jeg ind i receptionen og sagde: "Jeg har en plan!", siger Albert glad i telefonen.

Med sig havde han en ny pakke, som forestillede Egon Olsens kup-planer.

- Så hilste jeg på en af cheferne, og så gik jeg over i udstillingen, hvor jeg lagde den på bordet ved Keld og Yvonne. Det var rigtig stort for mig, siger den 13-årige skoleelev, der er stor Olsen Banden-entuisiast.

quote Det er vildt, at lave en lille del af udstillingen

Albert Elnif

Albert havde brugt aviser og et håndklæde til at forme pakken, som blev omsluttet af sejlgarn - helt som i filmene.

- Jeg kan huske, hvordan den ser ud, så jeg behøvede ikke engang at se det på et klip. Jeg kan huske det hele, fortæller Albert, der ikke synes, det er småting at få lov til at bidrage.

- Det er vildt at lave en lille del af udstillingen, synes jeg. 

Har været Olsen Banden-fan siden han var lille

Siden særudstillingens åbning i lørdags har Albert Elnif allerede været hos Nordisk Film to gange. Men det er langt fra sidste gang, han har set udstillingen.

- Jeg er meget glad for den. Jeg har allerede været der to gange. Den er super interessant og virkelig flot, fortæller han til TV 2 Lorry.

Siden han var 3-4 år gammel har han været inkarneret Olsen Banden fan, men særligt én karakter står hans hjerte særligt nær.

- Jeg tror, det er Benny. Han er altid glad og med på den værste. Og jeg kan hente lidt af hans karakter i mig også, siger Albert, der tidligere ofte var klædt ud som den høje, sprællende Olsen Banden-figur.

Nu bruges fritiden blandt andet med teater - og hvem ved? Måske bliver Albert Elnif selv en del af Olsen Banden på de skrå brædder en dag.