Olsen-Banden-udstilling udsat for kup i åbningsweekend

Nordisk Film har i disse dage en særudstilling om Olsen-Banden. Allerede dagen efter åbningen er udstillingen blevet udsat for et kup.

00:33

"Jeg har en plan!"

Det ikoniske Egon Olsen-citat er efterhånden kendt af de fleste danskere, og i år er det 50 år siden, at danskerne for første gang kunne lade sig begejstre af den udspekulerede trio fra Olsen-Banden.

Men det er ikke alle der nøjes med at nyde filmene i fjernsynet.

I anledning af det runde jubilæum har Nordisk Film lavet en særudstilling, hvor man  kan besøge flere af de mest kendte kulisser som for eksempel Yvonnes stue eller Hallandsens kontor.

Læs også Måske ville tyven bare drikke, siger ejer af vodka til otte millioner

Og netop i Yvonnes stue blev fristelsen for stor for en af de besøgende.

På udstillingens videoovervågning kan man se, hvordan en kvindelig gæst lørdag middag kigger sig grundigt omkring efter eventuelle vidner, inden hun griber en udstillet pakke fra bordet og stikker den ind under jakken.

- Pakken spiller en ret stor rolle, fordi den er med i hver Olsen-Banden-film, siger Nicklas Pedersen, rundviser i Nordisk Film, til TV 2 Lorry.

Med pakken i skjul under jakken søger kvinden mod udstillingens udgang, hvorefter hun forsvinder fra stedet.

Senere opdagede en rundviser på stedet, at pakken manglede, og efter at have set videoovervågningen igennem, kunne de konstatere, at der var tale om tyveri.

- Det er jo rart, at der er så mange dedikerede fans, men at tage ting med hjem er over grænsen, siger Nicklas Pedersen.

Læs også Mystiske tyverier: Brian vågnede op til en bil uden rat

Pakken med kupplanerne

Pakken, som kvinden er sluppet afsted med, spiller en central rolle i Olsen-Banden-filmene.

Det er den pakke, som Egon Olsen har med, når han forlader Statsfængslet i Vridsløselille, og som indeholder planerne til det kup, Egon, Benny og Keld skal forsøge at udføre i filmen.

Men hvis det var planerne, den langfingrede gæst håbede at få fat på, må hun have røde ører nu. Den stjålne pakke er blot en kopi produceret til udstillingen og indeholder ikke andet end gamle aviser.

 - Hvis hun havde tænkt at det var generalplanen til Nationalbanken, så tror jeg, hun er slemt skuffet, siger Nicklas Pedersen til TV 2 Lorry.

Læs også Ligger du inde med glemt Olsen Banden-guld?

Meldt til politiet

Selvom pakkens værdi er i bagatelstørrelsen, har Nordisk Film anmeldt tyveriet til Københavns Politi. 

Pakken spiller nemlig en central rolle i udstillingen og benyttes ofte af stedets rundvisere som led i stedets fortælling.

Desuden mener Nicklas Pedersen, at det er vigtigt at sende et signal om, at det ikke er ok at stjæle fra en udstilling.

Udstillingens personale beskriver kvinden som værende i 60'erne iført en grå jakke med pelskrave, sorte bukser, rød bluse og et rødternet halstørklæde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik