10 gode råd til puttefesten i Dyrehaven

I dag d. 18. august er det gymnasiernes årlige puttevelkomst i Dyrehaven. Men hvordan får du den bedste fest? Vi har her samlet de ti bedste råd.

Hvert år tager tusindvis af unge gymnasieelever i Dyrehaven, for at byde de nye 1.g'ere velkommen. Traditionen går på, at man tegner på hinanden, hygger sig i hinandens selskab, og får lidt indenbords.

Vi har snakket med Gustav Almind fra 3.I på Ørestad Gymnasium. Han har flere år i træk været i Dyrehaven og oplevet den specielle stemning, der er blandt de unge.

Derfor ved han også, hvordan du får den bedste dag.

Her er hans bedste ti råd:

  1. Pas på hinanden
  2. Smid hæmningerne
  3. Men kend dine grænser
  4. Vær forberedt på at blive tegnet på med tuscher
  5. Husk praktisk tøj, gerne en hvid t-shirt
  6. Få det bedste ud af det
  7. Snak med andre end dem fra dit eget gymnasium
  8. Husk kondomer
  9. Lær at feste uden musik
  10. Forbered dig på tømmermænd i morgen

Store forventninger

En af dem der for første gang skal opleve Dyrehaven er Jonas Rathje som lige er startet i 1.g på Ørestad Gymnasium. Han har nemlig store forventninger til dagens begivenhed.

- Jeg forventer at der kommer mange mennesker i Dyrehaven i dag og at folk tegner på hinanden med tuscher som traditionen er. Jeg tror folk kommer til at drikke noget, men håber samtidig, at folk passer på hinanden og at der ikke kommer slåskamp eller lignede, siger Jonas Rathje til TV 2 Lorry.

Selvom det er første gang han skal i Dyrehaven, så ved Jonas Rathje godt, hvad han går ind til. Hvor festen for nogle går over gevind, så handler det for ham mere om at have det sjovt med sine venner.

- Det ville være ærgerligt, hvis der var nogen der skulle komme til skade eller ryger på hospitalet. Jeg håber der kommer til at være en super fed stemning, og at folk hygger sig med musik og hinanden, siger Jonas Rathje.