10 biler er blevet væltet: Kan give 4 års fængselsstraf

Antallet af væltede biler omkring København er nu oppe på ti stykker. Den grove form for hærværk kan give fire år i fængsel.

Siden natten til søndag er 10 mindre biler omkring København blevet tippet om på siden i en ny hærværksbølge.

Senest er fire biler blevet væltet i Søborg i løbet af natten til tirsdag, og i weekenden har TV 2 Lorry tidligere skrevet, at hærværksfolk var på spil fem gange både på Østerbro, i Søborg og i Lyngby.

Nu oplyser Københavns Vestegns Politi, at der også er en sjette anmeldelse efter de seneste dages serie af hærværk, som har givet bilerne store skader til ejernes store frustration.

Det drejer sig om en endnu en væltet Smartcar, denne gang på Kildebakkegårds Allé i Søborg, som blev anmeldt søndag morgen.

Politiet anser episoderne som groft hærværk, som kan give op til fire års fængsel. Politiet søger vidner, og i forbindelse med en af sagerne fra natten til tirsdag har et vidne set 4-5 mænd køre væk fra stedet i en lille sort bil i retning mod Søborg Hovedgade.

Ukendt fænomen

De mange væltede biler har været noget af et særsyn i bybilledet og har hidtil været et ukendt fænomen i Danmark.  

På sociale medier er fænomenet dog døbt 'cow tipping', og i San Fransisco, USA, har man oplevet små bølger af væltede minibiler både i 2014 og 2016.

TV 2-værten Christian Müller Bækgaard er blandt de ti borgere, der har oplevet at få sin bil smadret på den ret så usædvanlige måde.

 

Her er bilerne blevet væltet