Tre mænd fængslet for drabsforsøg i Ishøj

Københavns Vestegns Politi efterforsker hændelsen som forsøg på manddrab og kæder sagen sammen med "personlige uoverensstemmelser mellem personer med relation til et kriminelt miljø."

Tre mænd på 20, 24 og 30 år er varetægtsfængslet i fire uger og sigtet for forsøg på manddrab efter en episode søndag aften i Ishøj, hvor en 30-årig mand blev påkørt med en bil, og en 19-årig mand blev stukket med kniv og slået i hovedet.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. 

De to ofre er mandag eftermiddag stadig indlagt på hospitalet.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Overfald på Ishøj Strandvej. 
Overfald på Ishøj Strandvej. 
Foto: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

De tre mænd blev anholdt søndag aften og mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør. De blev ved et retsmøde bag lukkede døre i Retten i Glostrup varetægtsfængslet i fire uger. 

quote Hændelsen kan have sammenhæng med en anden voldsepisode kort forinden i Hundige

Vicepolitiinspektør Peter Malmose

Den 30-årige mand og den 19-årige mand blev udsat for de voldsomme hændelser omkring klokken 19.35 på Ishøj Strandvej. 

Københavns Vestegns Politi efterforsker episoderne som forsøg på drabsforsøg, og vil nu undersøge to biler, der menes at have relation til episoderne. 

Tråde til det kriminelle miljø

Samtidig søger politikredsen vidner, som kunne have set de voldsomme optrin, oplyser vicepolitiinspektør Peter Malmose i pressemeddelelsen.

- Nu fortsætter efterforskningen, som aktuelt indikerer, at hændelsen udspringer af personlige uoverensstemmelser mellem personer med relation til et kriminelt miljø. Hændelsen kan have sammenhæng med en anden voldsepisode kort forinden i Hundige – men det skal vores videre efterforskning afdække nærmere, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose i pressemeddelelsen. 

Han henviser her til en episode klokken 19.30, hvor Midt- og Vestsjællands Politi rykkede talstærkt ud til en anmeldelse om knivstik på en parkeringsplads ved Hundige Havn. 

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin seneste døgnrapport. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Knivstik ved Hundige Havn
Knivstik ved Hundige Havn
Foto: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

31-årig stukket ned i Hundige

Her fandt politi og ambulancemandskab en 31-årig mand fra Greve, der var blevet stukket flere gange med kniv. Han blev efterfølgende hastet på hospitalet, hvor han blev opereret. Han er nu i stabil tilstand og uden for livsfare. 

quote Politiet arbejder ud fra en tese om, at der kan være tale om et internt opgør mellem grupperinger i det storkøbenhavnske område

Midt- og Vestsjællands Politi

“Han forventes afhørt nærmere i dag mandag, idet politiet arbejder ud fra en tese om, at der kan være tale om et internt opgør mellem grupperinger i det storkøbenhavnske område,” lyder det i døgnrapporten. 

På gerningsstedet har politiet forsøgt at finde spor, ligesom de er opmærksomme på, at to biler ifølge vidner kørte fra stedet kort efter knivstikkeriet.  

“Midt- og Vestsjællands Politi har i denne forbindelse også fokus på et overfald få minutter senere søndag aften på Ishøj Strandvej i Ishøj i Københavns Vestegns politikreds,” lyder det i døgnrapporten. 

I forbindelse med knivstikkeriet i Hundige har Midt- og Vestsjællands Politi også anholdt tre mænd, der sigtes for drabsforsøg.

De blev mandag eftermiddag ved et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde varetægtsfængslet til den 20. august, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter. 

Der er tale om tre mænd på 18, 19 og 30 år. De to ældste fremstilles in absentia, altså uden selv at være til stede, skriver politiet på Twitter.

De to ofre for knivstikkeriet og påkørslen i Ishøj var 19 og 30 år, men Peter Malmose vil ikke fortælle, om det er dem, der fremstilles in absentia i Roskilde, skriver Ritzau.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at de meget gerne hører fra personer, der har opholdt sig i området ved Hundige Havn, og som har gjort iagttagelser i forbindelse med overfaldet på den 31-årige mand eller køretøjer, der er kørt hastigt fra stedet efterfølgende. 

Kontakt politiet på telefon 114 med oplysninger i sagen.