Endnu et københavnsk plejehjem er ramt af coronasmitte

Efter to uger uden smitte på københavnske plejehjem er der nu udbrudt smitte flere steder.

Endnu et københavnsk plejehjem er blevet ramt af coronasmitte. Det er Plejecentret Egebo i Bystævneparken i Brønshøj, der nu også har fået sygdommen indenfor.

- Der er pt. 1 medarbejder på plejehjemmet Egebo, der er testet positiv for COVID-19, skriver Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på Københavns Rådhus i en mail til TV 2 Lorry.

Udover den ansatte, der altså er smittet lige nu, så har plejehjemmet også en beboer, der har været smittet med COVID-19.

- Der har været ét andet tilfælde af COVID-19 på Egebo før det nuværende. I det tilfælde var det en beboer uden symptomer, der var testet positiv for COVID-19, skriver kommunen i mailen.

Plejecentret Egebo er et kommunalt plejehjem med plads til 117 beboere fordelt på otte grupper med 12-15 boliger i hver.

Udover Plejecentret Egebo, så blev der tidligere på ugen konstateret coronasmitte Klostergårdens Plejehjem på Østerbro. Her er to medarbejdere og fire beboere smittet med COVID-19.

Genåbning vil give flere smittede

Da coronaepidemien brød ud, blev landets plejehjem hermetisk lukket for besøgende og folk udefra i øvrigt.

Men Københavns Kommune påpeger, at i takt med plejehjemmenes genåbning kan nye smitteudbrud ikke undgås.

- Vi har 44 plejehjem i Københavns Kommune. I takt med, at plejehjemmene er genåbnet for omverdenen, er risikoen for at få smitte inden for dørene også steget. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at undgå og forebygge smitte, men smitten kan dukke op, og det er nok den nye virkelighed, vi må tilpasse os – og det gør vi. Vi er klar og vi ved, hvordan vi skal håndtere det hurtigt i samråd med sundhedsmyndighederne", lød det fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen tidligere på ugen.

Også smitte på plejehjem i Herlev

Det er tredje gang i denne uge, at vi her på TV 2 Lorry kan berette om coronasmitte på plejehjem i hovedstadsområdet.

Tidligere på ugen kunne TV 2 Lorry fortælle, at en medarbejder på plejehjemmet Hjortespring i Herlev også var konstateret smittet.

Her viste en efterfølgende kontrol, at hverken beboere eller andre ansatte var blevet smittet af den pågældende. Hjortespring drives i et samarbejde mellem Herlev Kommune og Københavns Kommune.

Udbruddene kommer efter en periode, hvor Københavns Kommune i en periode ikke havde smittede plejehjemsbeboere i to uger.

Ifølge sn.dk er der også udbrudt smitte på plejehjemmet Grønnehaven i Helsingør. Her er tre medarbejdere smittet.

Men både Region Hovedstaden og Region Sjælland er de to regioner i Danmark, hvor flest plejehjemsbeboere har skullet kæmpe mod infektionen, oplyser Statens Serum Institut.

Så mange plejehjemsbeboere er ramt af coronasmitte

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

astrazeneca

AstraZeneca-vaccinerede får andet stik med ny vaccine

Coronavirus grafik

Nu åbnes der for besøg på bosteder i flere kommuner - sådan ser det ud hos dig

20210206-142157-L-1920x1280we

Hoteller og restauranter vil have endnu hurtigere genåbning

20_percent

playStor efterspørgsel på corona-test: 1.000 nye podere søges til hovedstadsregionen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere