Endnu et københavnsk plejehjem er ramt af coronasmitte

Efter to uger uden smitte på københavnske plejehjem er der nu udbrudt smitte flere steder.

Endnu et københavnsk plejehjem er blevet ramt af coronasmitte. Det er Plejecentret Egebo i Bystævneparken i Brønshøj, der nu også har fået sygdommen indenfor.

- Der er pt. 1 medarbejder på plejehjemmet Egebo, der er testet positiv for COVID-19, skriver Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på Københavns Rådhus i en mail til TV 2 Lorry.

Udover den ansatte, der altså er smittet lige nu, så har plejehjemmet også en beboer, der har været smittet med COVID-19.

- Der har været ét andet tilfælde af COVID-19 på Egebo før det nuværende. I det tilfælde var det en beboer uden symptomer, der var testet positiv for COVID-19, skriver kommunen i mailen.

Plejecentret Egebo er et kommunalt plejehjem med plads til 117 beboere fordelt på otte grupper med 12-15 boliger i hver.

Udover Plejecentret Egebo, så blev der tidligere på ugen konstateret coronasmitte Klostergårdens Plejehjem på Østerbro. Her er to medarbejdere og fire beboere smittet med COVID-19.

Genåbning vil give flere smittede

Da coronaepidemien brød ud, blev landets plejehjem hermetisk lukket for besøgende og folk udefra i øvrigt.

Men Københavns Kommune påpeger, at i takt med plejehjemmenes genåbning kan nye smitteudbrud ikke undgås.

- Vi har 44 plejehjem i Københavns Kommune. I takt med, at plejehjemmene er genåbnet for omverdenen, er risikoen for at få smitte inden for dørene også steget. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at undgå og forebygge smitte, men smitten kan dukke op, og det er nok den nye virkelighed, vi må tilpasse os – og det gør vi. Vi er klar og vi ved, hvordan vi skal håndtere det hurtigt i samråd med sundhedsmyndighederne", lød det fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen tidligere på ugen.

Også smitte på plejehjem i Herlev

Det er tredje gang i denne uge, at vi her på TV 2 Lorry kan berette om coronasmitte på plejehjem i hovedstadsområdet.

Tidligere på ugen kunne TV 2 Lorry fortælle, at en medarbejder på plejehjemmet Hjortespring i Herlev også var konstateret smittet.

Her viste en efterfølgende kontrol, at hverken beboere eller andre ansatte var blevet smittet af den pågældende. Hjortespring drives i et samarbejde mellem Herlev Kommune og Københavns Kommune.

Udbruddene kommer efter en periode, hvor Københavns Kommune i en periode ikke havde smittede plejehjemsbeboere i to uger.

Ifølge sn.dk er der også udbrudt smitte på plejehjemmet Grønnehaven i Helsingør. Her er tre medarbejdere smittet.

Men både Region Hovedstaden og Region Sjælland er de to regioner i Danmark, hvor flest plejehjemsbeboere har skullet kæmpe mod infektionen, oplyser Statens Serum Institut.

Så mange plejehjemsbeboere er ramt af coronasmitte

Statens Serum Institut følger udviklingen af coronasmitte i Danmark tæt og opgør den også i forhold til forskellige befolkningsgrupper. En af dem er plejehjemsbeboere.

 

De seneste tal - som er fra sidste uge - viser ifølge Statens Serum Institut, at der foreløbig er bekræftet 597 smittetilfælde blandt plejehjemsbeboere i Danmark.

 

Af dem er de 215 desværre døde, og tilfældene fordeler sig på i alt 125 forskellige plejehjem.

 

I alt er 13.390 plejehjemsbeboere blevet testet.

 

Der er cirka 930 plejehjem i Danmark. Langt størstedelen af de smittede plejehjemsbeboere er fra Region Hovedstaden eller Region Sjælland.

 

Kilde: Statens Serum Institut


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Corona forside

Her er dagens coronatal

Adam Bertelsen

Adams opfindelse i et tårn i København kan blive “banebrydende” - nu skal borgere hjælpe

Håndsprit hænder

SSI varsler smittestigning, men hvor klar er vi egentligt?

Respirator

Lige nu er der nul indlagte i respirator - men tallet vil stige, siger overlæge


København


Forsiden lige nu

Se flere